Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurčane porazila tudi zadnjeuvrščena ekipa


V 16. krogu državnega prvenstva so košarkarji Šentjurja gostovali v dvorani Poden pri ekipi LTH Castings. Moštvo, ki zaseda zadnje mesto na lestvici je ugnalo Šentjurčane in jim prizadejalo deveti zaporedni poraz v vseh tekmovanjih.

LTH Castings : Šentjur 82:74 (15:14) (27:20) (15:21) (25:19)

Strelci Šentjurja: Dunn-Martin 28, Nemanič 13, Glogovac 11, Tomažič in Zupan 8, Kellner 3, Craig 2, Rikalo 1

Po 4 minutah igre so šentjurski košarkarji prišli do svojega najvišjega vodstva na srečanju. Na krilih Taviana Dunn-Martina so povedli s 4:12. Sledila je precej boljša igra Ločanov, ki so do konca četrtine rezultat preobrnili v svojo korist (15:14).

V drugi četrtini so Šentjurčani zapravili precej žog, delo v obrambi pa ni bilo na željenem nivoju. 27 točk Loke v drugem delu tekme je pomenilo, da sta ekipi odšli na odmor z izidom 42:34.

Tretja četrtina je pripadla košarkarjem Šentjurja, ki so se približali na 2 točki zaostanka (57:55). Odločilen je bil zadnji del srečanja, kjer so se bolje odrezali domačini. Odlepili so se na najvišjo prednost na tekmi (79:66) in vodstvo varno zadržali do konca. Košarkarji LTH Castings so slavili z 82:74.

Šentjurčani zmage ne poznajo že vse od začetka decembra. To bodo skušali spremeniti naslednjo soboto, ko gostijo vodilno Krko, ki še ne pozna poraza.


Standings provided by Sofascore

 

Simon Valant, foto: KK Škofja Loka/Facebook