Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Področno prvenstvo OŠ v badmintonu že šestič v Kozjem


Osnovna šola Kozje je v sodelovanju s Športno zvezo Kozje kot organizatorjem ter badmintonsko sekcijo Tenis kluba Kozje kot izvajalcem v ponedeljek, 23. januarja, že šestič gostila področno prvenstvo osnovnih šol v badmintonu za posameznike.

Letošnjega prvenstva se je udeležilo rekordno število tekmovalcev. V štirih različnih kategorijah je nastopilo skupaj 24 mladih badmintonistk in badmintonistov iz štirih osnovnih šol, ki spadajo pod področni center Celje. Poleg učencev domače OŠ so tekmovali še učenci OŠ Antona Aškerca Rimske Toplice, OŠ Dobje in OŠ Blaža Kocena Ponikva.

Po uvodnem nagovoru ravnatelja Romana Gradiška in napotkih za tekmovanje se je tekmovanje v Večnamenskem centru Kozje pričelo.

V kategoriji učenk do 13 let so nastopile štiri tekmovalke, prva tri mesta pa so ostala doma.

Prvo mesto je osvojila Lea Kiderič, drugo Ronja Čepin in tretje Žana Koritnik.

V kategoriji učencev do 13 let je nastopilo sedem tekmovalcev, zmagovalec pa je postal najmlajši med njimi, Blaž Kozole z OŠ Kozje.

Na drugo in tretje mesto sta se uvrstila dva učenca OŠ Antona Aškerca iz Rimskih Toplic. Drugi je bil Jure Korat in tretji Aleksander Starc.

V kategoriji učenk do 15 let so nastopile le tri domačinke.

Zmagala je Nikita Švajger, druga je bila Julia Bratuša in tretja Ana Dobravc. Vse tri so se uvrstile na državno tekmovanje, ki bo 15. marca.

Najštevilčnejša je bila konkurenca v kategoriji učencev do 15 let, kjer je nastopilo deset tekmovalcev.

Tudi tu so bili najuspešnejši domačini. Zmagal je Lan Mesec, drugi je bil Jan Dobravc in tretji Florijan Kiderič. Tudi ti trije so se uvrstili na državno tekmovanje.

Nikiti, Julii, Ani, Lanu, Janu in Florijanu želimo veliko uspeha tudi na državnem tekmovanju! (R.G.)