Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Podčetrtek po pokalnem uspehu še do visoke zmage v ligaškem tekmovanju


Košarkarji Podčetrtka in Laškega so merili moči v 16. krogu državnega prvenstva. Termalci so bili na račun izjemnega meta iz razdalje precej dominantnejša ekipa, ki je zasluženo vpisala visoko zmago.

Terme Olimia Podčetrtek : Zlatorog Laško 96:66 (25:15) (28:19) (23:12) (20:20)

Strelci Podčetrtka: Muratović 17, Atanacković 13, Kosič in Tadić 12, Stoimenov in Struger 10, Čebular 9, Strnad 6, Švigelj 3, Škorjanc in Kitak 2

Podčetrtani so že takoj na začetku povedli, prednosti pa niso izpustili iz rok niti za trenutek. Prvo četrtino so dobili za 10 točk, drugo pa za 9. Rezultat je tako ob polčasu znašal 53:34, domačini pa so iz 17 poskusov zadeli kar 11 metov za tri točke.

Termalce je krasila ekipna igra, kar je bilo moč prepoznati tudi po statistiki strelcev, kjer so si igralci razdelili točke zelo enakovredno in uravnoteženo.

Tudi tretjo četrtino so košarkarji Podčetrtka visoko dobili, v zadnjem delu srečanja pa je prednost celo narasla na ekstremno visokih 40 točk (88:48). Laščani so nato uspeli malce ublažiti poraz, končni izid pa je kljub temu znašal visokih 96:66. Z zmago so se Podčetrtani vsaj začasno prebili na visoko 3. mesto.

Priložnost za igro so dobili prav vsi igralci Podčetrtka, v naslednjem krogu pa jih 6. februarja čaka gostovanje pri Rogaški.


Standings provided by Sofascore

 

Simon Valant, foto: Košarkarski klub Podčetrtek/Facebook