Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Napovedujemo: 50 najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja v letu 2022


Na najbolj obiskanem spletnem mediju našem območju, Kozjansko.info že štirinajsto leto pripravljamo tradicionalni izbor petdesetih najuspešnejših, najvplivnejših in najuglednejših ljudi, ki izvirajo z območja Kozjanskega in Obsotelja, oziroma tu živijo.

S pomočjo lestvice 50 najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja vam bomo predstavili početje, aktivnosti, dosežke, preboje, vzpone in padce naših vplivnih lokalnih rojakov v minulem letu.

Uredniška ekipa Kozjansko.info njihova dejanja, aktivnosti, dogajanja … spremlja skozi vse leto. Predstavili vam jih bomo v seriji poglobljenih člankov, ki jih bomo objavili v naslednjih dneh.

Preden vam dokončno zaupamo, kdo so naši rojaki, ki so zaznamovali lokalno okolje, Slovenijo, svet, navedimo nekaj zanimivih podatkov.

MED TREMI NAJVPLIVNEJŠIMI PRVIČ ŽENSKA

Da je Slovenija še vedno pretežno patriarhalna družba, izkazuje tudi naša vsakoletna lestvica najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja. Med 10 najvplivnejših se ponavadi uvrstita ena ali dve ženski. Še nobena pa ni bila med prvimi tremi, kaj šele, da bi bila razglašena za najvplivnejšo osebo našega območja.

Do danes.

No, na vrhu kljub vsemu ostaja moški, človek izjemnega uspeha v svetovnem merilu. A tretje mesto je vendarle pripadlo ne kaj bistveno manj uspešni predstavnici nežnejšega spola.

Še ena posebnost tokratne prve deseterice je, da se iz nje poslavlja človek, ki je vse do zdaj bil med prvimi petimi, nekajkrat pa tudi razglašen za našega najvplivnejšega lokalnega rojaka.

Sicer pa so med letošnjimi 50 najvplivnejšimi Kozjanskega in Obsotelja štirje novinci; najvišje nekdo, ki mu je uspel velik karierni skok – že na 14. mestu. Letos se je med petdeset vrnilo tudi 8 povratnikov – ljudi, ki so na naši lestvici že bili, vendar ne v lanskem letu.

Na drugi strani se je iz elite najvplivnejših letos poslovilo kar dvanajst rojakov, ki so med 50 sodili še lani. Med njimi so športniki, estradnica, novinarka, zamenjana direktorica bolnišnice in državni uradnik, pa neaktiven veleposlanik, poslovnež in še kdo.

Toliko za zdaj. Za osvežitev spomina si morda oglejte prvo lestvico najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja iz leta 2009 , lestvico najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja zadnjega desetletja ter seveda lansko lestvico z vplivnimi iz leta 2021 ki smo jo objavili lani.

Kdo so najvplivnejši ljudje Kozjanskega in Obsotelja v letu 2022, boste izvedeli v naslednjih dneh.