Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Košarkarji Podčetrtka uspešni v Škofji Loki


Košarkarji Podčetrtka so v 13. krogu državnega prvenstva gostovala v Škofji Loki. Ekipo LTH Castings, ki zaseda zadnje mesto, so zanesljivo ugnali in domov odnesli poln izplen točk. 

LTH Castings : Terme Olimia Podčetrtek 74:93 (23:27) (18:26) (16:24) (17:16)

Strelci Podčetrtka: Atanacković 24, Tadić 20, Muratović 18, Kosič 11, Struger 6, Čebular 5, Strnad 4, Bizjak in Stoimenov 2, Škorjanc 1

Podčetrtani so bolje odprli obračun, toda že kmalu so prvič na tekmi povedli tudi domačini (7:5). Vse od izida 9:7 dalje domači niso več uspeli povesti, vajeti igre pa so popolnoma prevzeli košarkarji Podčetrtka. Z izjemnim Simom Atanackovićem na čelu, ki je v prvi četrtini dosegel kar 16 točk, so prvi del tekme dobili s 4 točkami prednosti (23:27).

V drugem delu so Podčetrtani prišli do največje prednosti, kar se tiče prvega polčasa, ki je znašala 14 točk (43:29). Na odmor sta ekipi odšli z izidom 41:53 v korist gostov. Razigral se je Nedžad Muratović, ki je na koncu 18 točkam dodal še 10 skokov. Dvojni dvojček pa je vpisal tudi Nikola Tadić, ki je ob 20 točkah še 12-krat uspešno skočil.

V tretji četrtini so gostje povsem odločili obračun, ko so povedli že za 22 točk (55:77). To je bilo preveč za povratek ekipe iz Škofje Loke. Podčetrtani so tako zanesljivo vknjižili šesto zmago aktualni sezoni, s tem pa prehiteli Polzelo in se povzpeli na šesto mesto.

Davor Brečko, trener Podčetrtka: “Po težkem gostovanju in nepričakovanem porazu na Polzeli, smo upravičeno z nekaj strahu nastopili v Škofji Loki. Kljub vsemu LTH Castings ni slaba ekipa, po dolgem času smo odigrali ekipno. Vsi košarkarji so dali svoj doprinos, veliko smo rotirali. Sem zelo vesel. Še enkrat ponavljam, liga je zelo težka in potrebno se je pripraviti, saj lahko vsak premaga vsakega. Mi to velikokrat pozabimo in tu imamo največ težav. Upam, da nam bo v prihodnje šlo tako, kot nam je šlo danes.”

Podčetrtek je sicer prejel opozorilo, da mora biti oprema ekipe enotna, saj so bili igralci neenotno oblečeni, kar se tiče barve nogavic. Naslednja preizkušnja jih čaka v soboto, ko bodo v domači dvorani gostili vodilno in še neporaženo novomeško Krko.


Standings provided by Sofascore

Simon Valant, foto: KK Škofja Loka/Facebook