Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Domačinka Marjeta Knez v Šentjurju zdravi v najsodobneje opremljeni ambulanti za bioresonanco v celjski regiji

O zdravljenju z bioresonanco smo se pogovarjali z medicinsko sestro in licencirano terapevtko Marjeto Knez, ki ima v Šentjurju najsodobneje opremljeno ambulanto za bioresonanco v celjski regiji.

 

Koga in katere bolezni lahko zdravite z bioresonanco?

Z bioresonanco se zdravi otroke in odrasle.

Otroci največkrat prihajajo zaradi alergij, atopijskega dermatitisa, astme, refluksa, akutnih obolenj kot so vneta ušesa, vneto grlo, sinusitis, bronhitis, bronhiolitis, laringitis, … ter tudi težav po cepljenju.

Odrasli prihajajo, če lahko uporabim ta izraz, zaradi skoraj vseh bolezni in težav. Če jih naštejem nekaj: migrene, glavoboli, psihična utrujenost, izgorelost, bolečinska stanja, stanja po poškodbah, slabosti, napihnjenost, zdravimo helicobacter pylori in kandido, zaprtje, drisko, vnetje mehurja, uhajanje urina, astmo, hormonske motnje, menopavzne težave, težave po kovidu, prav tako akutna obolenja, utesnjenost karpalnega kanala, hemeroide, herpes, afte in drugo

 

Kaj je bioresonanca?

Osnovno načelo delovanja bioresonančne terapije temelji na dejstvu, da vsako jedro atoma niha s specifično, sebi lastno frekvenco. To nihanje oddaja tudi ustrezno elektromagnetno valovanje, ki ga je aparat za bioresonanco sposoben spoznati. Glede na to, da je naše telo sestavljeno iz atomov, je jasno, da tudi naše celice oddajajo določeno elektromagnetno nihanje, ki je pri zdravem človeku drugačno kot pri bolnem. Aparat za bioresonanco je sposoben zaznati in ločiti zdravo (harmonično) nihanje od patološkega (disharmoničnega). Zdravo nihanje se prek elektrod, ki so nameščene na pacientovo telo, v ojačani obliki vrne k pacientu, patološko nihanje pa se k pacientu vrne v zrcalni obliki. Med patološkim valovanjem in njegovo zrcalno sliko pride do interference. Takšno energijsko nihanje razume telo kot impulz, da se začne ukvarjati z določenimi problemi, ki obremenjujejo telo.

 

Po čem se vaša ambulanta razlikuje od ostalih ambulant?

Poleg tega, da smo se v letu 2022 preselili v nove, večje in sodobnejše prostore, smo posodobili tudi aparature. Pri delu uporabljamo aparature Bicom Optima in Body Check2. Sicer aparature nenehno posodabljamo in spremljamo novosti. Prav tako se jaz kot bioresonančna terapevtka nenehno izobražujem in dopolnjujem svoje znanje doma in v tujini. Bioresonanca se razvija precej hitro in je potrebno vložiti precej truda in sredstev, da se sledi novostim.

 

V vašem odgovoru na vprašanje ste omenili tudi Body Check2. Nam lahko pojasnite kako deluje?

To napravo smo kupili v letu 2022. Z rezultati preiskav z Body Checkom2 sem zelo zadovoljna, saj velikokrat najde obramenitve v telesu na katere stranka niti ne pomisli. Tehnologija, na kateri sloni naprava BICOM Body Check2 (BBC), je bila razvita v Rusiji (oziroma takrat še Sovjetski zvezi) na oddelku za medicino Univerze v Omsku,  kot del vesoljskega programa. Ima oznako biomedicinske naprave, ki so jo razvijali več kot 20 let. Številni raziskovalni timi so snemali frekvenčna nihanja posameznih organov pri številnih zdravih posameznikih različnih starosti, obeh spolov, ki so imeli tudi različno krvno skupino. Tako so oblikovali vzorec frekvenc nihanj posameznih zdravih organov za vsako posamezno starost, posebej za moške in posebej za ženske.

BBC je naprava za ocenjevanje in spremljanje funkcije organov in ne strukture telesa. Zato ga ne moremo primerjati z EKG,  CT, MRI ali UZ preiskavo. Gledano tehnično, gre za merjenje magnetnega vektorskega potenciala (Ā), na katerega so živi organizmi še posebej občutljivi. Polje Ā je pravokotno na pogosteje obravnavano gostoto magnetnega polja B in je, gledano s fizikalnega vidika, tisto, kar poganja električni motor.

 

Kako poteka samo testiranje in terapija?

Najprej je potrebno opraviti prvi pregled s testom. Kako bo sam pregled potekal, je odvisno od težav, ki jih stranke imajo. Najprej se stranko pogovorimo, nato sledi pregled. Pregled največkrat opravimo na Bicom Optimi in Body Checku2. Je popolnoma neboleče. Ko imamo rezultate testiranja, se že naredi prva terapija, hkrati pa se stranki razloži rezultate testiranja. Pogovorimo se, kaj lahko stranka sama naredi, da se njihovo stanje izboljša in kaj lahko pričakujejo od terapij. Na vprašanja smo jim vedno na voljo. Prav tako se potrudimo, da se zdravstveno stanje strank izboljša z minimalnim številom terapij.

 

Kako pa poteka terapija pri otrocih?

Pri otrocih testiranje in terapijo spremenimo v igro. Starše prosim, da otrokom povedo, da se gredo igrat in da ne omenjajo pregleda kot pri zdravniku, ker se veliko otrok tega boji.

Tudi otroci sedijo na počivalniku. Imamo veliko različnih didaktičnih igrač, otroških knjig, včasih tudi pojemo in rišemo. Otroci radi prihajajo, saj imajo pri nas popolno pozornost in trenutke za ustvarjanje brez elektronskih motilcev.

 

Holističnim zdravljenjem, med katere sodi tudi bioresonanca, navadno ljudje ne verjamejo. Kakšne so vaše izkušnje?

V moji 15-letni praksi, se je izkazalo, da so tiste stranke, ki so prišle na terapijo, skeptične in niso verjele v uspešnost bioresonance, bile na koncu najbolj zadovoljne stranke. V bioresonanco ni treba verjeti, ker frekvence na telo delujejo v vsakem primeru. Seveda pa je pri strankah, ki potrebujejo dieto ali kakšna druga sprememba življenjskega sloga, potrebno sodelovanje.

Da bioresonanca ni placebo se najbolje vidi na dojenčkih. Ti z mislimi še ne znajo vplivati na potek zdravljenja in seveda tudi pri njih bioresonanca deluje. Največjo hvaležnost izražajo ravno starši, saj se otrok po terapijah počuti bolje. Z vami lahko delim eno izmed mnogih mnenj zadovoljnih staršev:

Sinu so se že kmalu po rojstvu začeli pojavljati izpuščaji. Skozi mesece, so se ti širili in postajali vedno večja težava. Šlo je za atopijski dermatitis, ki bo bo, po besedah zdravnikov, kmalu izzvenel. Opravili so tudi dva testiranja, ki nista pokazala alergije na ničesar. Poskušali smo s raznimi kremami, vendar se je s tem situacija rešila samo začasno, nato pa so se izpuščaji vrnili v hujši obliki. Na koncu zaradi srbečice ponoči ni mogel več spati, izpuščaj je bil razširjen praktično po celotnem telesu. Odločila sva se poskusiti še z bioresonanco. Na prvem pregledu smo s pomočjo testiranja našli vzrok, sledila je tudi prva terapija. V roku enega meseca so izpuščaji v celoti izginili, najin fant je postal tudi bolj živahen. Zares sva hvaležna, da nama je Marjeta pomagala in da sin že eno leto nima težav. Zares priporočava!

Tudi sama sem skozi podobno zgodbo začela svojo pot zdravljenja z bioresonanco. Z bioresonanco sem namreč prvič soočila leta 2005, ko je bil moj mlajši sin alergičen na več osnovnih živil. Večino hrane, ki je na »normalnem« jedilniku ni smel jesti. Terapijo z bioresonanco mi je priporočil zdravnik. V začetku sem bila zelo skeptična do uspešnosti teh terapij, vendar je bil rezultat nad pričakovanji. Sin je že po desetih terapijah lahko začel jesti skoraj vsa živila. Ta »čudežna« ozdravitev mojega sina me je vzpodbudila, da sem tudi sama stopila na to pot.

 

Kje vas lahko najdemo in kako priti do vas?

Najbolje je, da se za termin dogovorite po telefonu: 051 872 078 – delamo dopoldan in popoldan.

Najdete nas v centru Šentjurja na naslovu: Cesta Valentina Orožna 8

Za

več informacij lahko obiščete tudi našo spletno stran: www.bioresonanca-knez.com in našo Facebook stran TUKAJ.

 

Naročnik: Bioresonanca Knez