Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Z osmim turnirjem se je zaključil peti šahovski cikel za Pokal Kozjega


Včeraj je bil na sporedu še zadnji, osmi turnir petega šahovskega cikla za Pokal Kozjega v organizaciji šahovske sekcije Kozje. Šahovski cikli za Pokal Kozjega potekajo od leta 2017 dalje, leta 2020 je bil zaradi epidemije skrajšan, lani pa ga ni bilo.

Zadnjega turnirja se je udeležilo 21 šahistov, kar je največ v letošnjem ciklu. Po odigranih sedmih krogih v tempu pospešenega šaha je do svoje druge zmage na turnirjih v Kozjem prišel Toni Kranjec iz Sevnice, ki je osvojil pet in pol točk. Enako število točk sta zbrala tudi drugouvrščeni Kristjan Kodrič Plevnik iz Šahovskega kluba Triglav Krško in tretjeuvrščeni član ŠK Brežice Miha Grumerec iz Bistrice ob Sotli. Ker je bil Kristjan hkrati najboljši v konkurenci mladincev do 15 let, je medaljo za tretje mesto med člani dobil Nejc Marovt iz Šahovskega kluba Slovenec Poljčane, medtem ko sta medalje med mladinci osvojila še Anže Brumec iz ŠK Slovenec Poljčane in Bor Gradišek iz celjskega šahovskega kluba.

Zelo napeto je bilo v skupnem seštevku, kjer so bili pred zadnjim turnirjem v igri za skupno zmago še trije tekmovalci. Po odbitem najslabšem turnirju se je prve skupne zmage razveselil domačin iz Kozjega, štirinajstletni Bor Gradišek. Le dve točki je za njim zaostal Miha Grumerec, ki se je po zadnjem turnirju prebil na drugo mesto, na tretje pa je padel Roman Rozman iz Šahovskega društva Ptuj, ki je za zmagovalcem zaostal šest točk. Vsi ostali so zaostali že dvajset ali več točk. Skupaj je na petem šahovskem ciklu sodelovalo 27 šahistov, organizatorji pa že pripravljajo razpis za 6. šahovski cikel za Pokal Kozjega, ki se bo pričel v drugi polovici januarja 2023.

Najbolši mladinci zadnjega turnirja
Najboljši člani zadnjega turnirja
Utrinek iz zadnjega turnirja

Vrstni red 8. turnirja:

  1. Toni Kranjec, Sevnica – 5,5
  2. Kristjan Kodrič Plevnik, ŠK Triglav Krško – 5,5
  3. Miha Grumerec, ŠK Brežice – 5,5
  4. Nejc Marovt, ŠK Slovenec Poljčane – 5
  5. Ivan Sušin, ŠK Brežice – 5

Končni vrstni red cikla Pokal Kozjega 2022:

  1. Bor Gradišek, Celjski ŠK – 178
  2. Miha Grumerec, ŠK Brežice – 176
  3. Roman Rozman, ŠD Ptuj – 172
  4. Ivan Sušin, ŠK Brežice – 158
  5. Vid Koritnik, Celjski ŠK – 142

R. G.