Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Šmarju pri Jelšah na prvi seji potrdili mandate županu in občinskemu svetu


V sredo je tudi občinski svet Občine Šmarje pri Jelšah imel prvo sejo v novem mandatnem obdobju. Na prvi seji so svetniki soglasno potrdili mandate novoizvoljenim svetnikom in županu.

V občinski svet so bili na novembrskih lokalnih volitvah izvoljeni Ivan Žaberl, Primož Pajk, Nataša Potočnik in Janez Lipnik iz liste Naša občina Šmarje ter Niko Petelin, Janko Šket, Helena Romih in Gorazd Močnik iz liste Jelša za razvoj. Prav tako so bili izvoljeni Mirko Bevc, Jan Gajšek, Uroš Operčkal in Miroslav Goručan iz SDS, Marjana Bračko, Stanislav Šket in Peter Novak iz Gibanje Svoboda, Marjana Skale in Miloš Bevc iz NSi ter Dejan Povalej iz SLS in Miran Kostomaj iz SD.

Župan Matija Čakš je ob nastopu drugega zaporednega mandata v nagovoru občinskemu svetu izrazil veselje zaradi podpore ljudi, ki so izbrali tudi sestavo občinskega sveta: »Z optimizmom me navdaja sestava občinskega sveta, ki je zastavljen po meri in volji ljudi, kar pomeni, da so si ljudje ponovno zaželeli dobrega in konkretnega dela.« Poudaril je željo po konstruktivnem delu občinskega sveta in dobrem sodelovanju.

»Pričakovanja naših občanov so zmeraj velika in zahtevajo trdo, pošteno in zavzeto delo vseh nas, toda ne za uveljavljanje lastnih osebnih interesov, ki izhajajo iz avtoritete moči, temveč za skupno dobro naših krajev in občine, ki naj bo prežeto s temelji avtoritete integritete, poštenosti in z zavedanjem, da delujemo v korist občanov in občine. Želim si, da bi delo še naprej potekalo usklajeno, z usmerjeno načrtovanimi cilji za sedanjost in prihodnost razvoja naše občine, ki bo temeljilo na predlogih, podprtih z argumenti. Sem človek dialoga in spoštljive komunikacije, odprt za vse predloge, predvsem pa me zanimajo konkretne rešitve,« je med drugim še dejal župan.

Občinski svet je potrdil še sestavo komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. Vodil jo bo Janko Šket, člani so Ivan Žaberl, Uroš Operčkal, Marjana Skale in Miran Koštomaj. Prva naloga komisije v tem mandatu je čimprejšnja priprava predlogov za oblikovanje odborov in komisij občinskega sveta ter nadzornega odbora občine, o katerih bodo svetniki odločali na naslednji seji občinskega sveta.

Prvo sejo občinskega sveta so nedavno imeli tudi v Občini Podčetrtek, več o tem preberite tukaj.

Foto: Damjan Regoršek