Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Podčetrtku potrdili mandate županu in občinskemu svetu, izvoljen tudi predsednik mandatne komisije


Na prvi seji Občinskega sveta Občine Podčetrtek so bili potrjeni mandati novoizvoljenih članov občinskega sveta. Še en mandat je začel tudi župan Peter Misja, prav tako pa je bil izvoljen predsednik mandatne komisije.

Župan Peter Misja nam je povedal, da meni, da z na novo sestavljenim občinskim svetom ne bo nobenih problemov ter si nadeja dobrega sodelovanja. V občinskem svetu je namreč polovica novih obrazov, vse pa dobro pozna. Ob tem dodaja: “Znano je, da sem eden redkih županov v Sloveniji, ki ne ustvarjam neke koalicije, pa da tudi kandidiram brez svoje liste. Da pa potem ko začnemo delati, znamo vsi sodelovati. V preteklih petih mandatih je bilo to sodelovanje odlično na vseh ravneh. Tudi zaradi takšnega sodelovanja je danes občina prepoznavna na vseh nivojih.”

Povedal je tudi, da je občina prepoznavna kot turistična destinacija, je uspešno komunalno razvita, dobila pa je tudi zlati kamen za najprodornejšo. Ob tem je bila že večkrat med najbolj urejenimi v Evropi. Dogaja pa se še nekaj, na kar je župan zelo ponosen. V občini je vedno več prebivalcev, število teh se bliža že 3.800, občina pa je prav tako zagotovo najmanj zadolžena na območju.

Na seji pa je bil določen tudi predsednik mandatne komisije, katerega mesto je prevzel Vladimir Hrovatič. Hrovatič je mandatno komisijo uspešno vodil že zadnja štiri leta. Mandatna komisija bo v nadaljevanju odprla razpis za vse komisije, podžupana pa bo določil župan. Končna sestava občinskega sveta je sledeča: Matjaž Prebil, Nada Kodrin, Matija Jagrič, Gojko Lončarič, Stanko Stres, Andrej Žagar, Vladimir Hrovatič, Marko Jurak, Aleš Drozg, Andraž Hostnik, Janez Ilek ter Boštjan Špoljar.

Preverite tudi izkupiček prve seje Občinskega sveta Občine Kozje.

Foto: FB/Časopis Naše OKO