Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slatinčani slavili v Šentjurju


V Hruševcu sta se v 11. krogu državnega prvenstva pomerila Šentjur in Rogaška. Na račun odlične druge četrtine so do zmage prišli Slatinčani.

Šentjur : Rogaška 68:79 (15:16) (10:21) (28:22) (15:20)

Šentjur: Dunn-Martin 18, Tomažič 16, Nemanič 14, Vujasinović 6, Craig 5, Držić, Kellner in Livadić 3
Rogaška: Riley 19, Durnik 15, Špan 13, Tabak in Jean-Baptiste 9, Miličević 8, Sivka 4, Močnik 2

Obračun so nekoliko bolje otvorili Šentjurčani in povedli z 8:2. V nadaljevanju četrtine so se gostje prebudili in jo celo dobili (15:16).

V drugi četrtini so košarkarji Rogaške prikazali odlično igro. Že takoj na začetku so z dvema trojkama ušli na 7 točk prednosti (15:22). Nato so Slatinčani še dodatno stopnjevali svojo prednost in na odmor odšli z vodstvom 12 točk (25:37).

V tretjem delu srečanja je sledila neverjetna serija varovancev Damjana Novakoviča, ko so napravili delni izid 16:0 in prišli do vodstva (41:39). Gostje so se po tej črni seriji le uspeli zbrati. Z dvema uspešnima metoma za tri točke je Urban Durnik poskrbel, da so Slatinčani v zadnjo četrtino krenili s 6 točkami prednosti (53:59).

V zadnjem delu igre Šentjurčani niso več uspeli ogroziti vodstva gostov, kar je pomenilo, da so košarkarji Rogaške zabeležili zmago na šentjurskih tleh. Košarkarji Rogaške so taki vpisali peto zmago v sezoni in s tem napredovali na 5. mesto, Šentjurčani pa so klub porazu ohranili 3. pozicijo na lestvici.

Cody Riley je bil ključen posameznik pri gostujočem uspehu, zbral je 19 točk in kar 13 skokov ter tako prišel do dvojnega dvojčka. Dvojni dvojček je uspel tudi šentjurskemu igralcu Tavianu Dunn-Martinu, ki je 18 točkam dodal še 11 asistenc. Zanimiv pa je tudi podatek, kar se tiče točk igralcev, ki so vstopili s klopi. Pri Rogaški so rezervisti dosegli 33 točk, pri ekipi iz Šentjurja pa zgolj 9.

Peter Markovinovič, trener Rogaške: “Spet smo imeli večji padec v igri, a smo ga na srečo preživeli. Pravočasno smo se pobrali in na koncu zasluženo zmagali. Fantje se zavedajo, kje delamo napake in na tem smo delali tudi na treningih. Imamo mlado ekipo in nič ne gre čez noč.”

Damjan Novaković, trener Šentjurja: “Naša slaba forma se je pokazala že proti Polzeli, potem nadaljevala v Laškem na prvi pokalni tekmi in tudi nocoj. Imamo poškodovanega Nejca Zupana, na poziciji štirice pa ob Ivanu Držiću, ki odigra nekaj minut, nimamo nikogar. Posledično smo večji del tekme igrali s štirimi branilci. Kljub temu, da smo zaostajali, smo se uspeli vrniti v igro, zatem povedli s šestimi točkami prednosti, potem pa znova padli. Mislim, da sta tekmo prelomili dve zaporedni trojki gostujočega košarkarja Durnika, ki je dal tokrat več trojk kot v celotni sezoni. Mi pa smo imeli katastrofalen met za tri točke in v vsem tem tiči razlog za poraz.”

Omeniti še velja, da so bili v taboru Šentjurja kaznovani z denarno kaznijo zaradi tehnične napake ob nešportnem vedenju Roka Nemaniča, poleg tega pa so prejeli tudi opomin, saj na tekmi ni bilo prisotnih štirih oseb za brisanje mokre igralne površine.

V naslednjem krogu Slatinčane čaka novo gostovanje, tokrat v Laškem, na tuje pa se odpravljajo tudi Šentjurčani, ki bodo gostovali pri Iliriji, ki jo vodi Saša Dončić.


Standings provided by Sofascore

Simon Valant, foto: Erik Štraus/Košarkarski klub Šentjur/Facebook