Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaška poražena v Romuniji


Košarkarji Rogaške so v 5. krogu Pokala Alpe Adria gostovali pri romunski Timisoari. Romuni so vlogo favorita uspešno upravičili in si z zmago zagotovili 1. mesto v skupini. 

Timisoara : Rogaška 99:74 (20:11) (26:23) (31:16) (22:24)

Rogaška: Miličević 17, Špan 15, Riley 13, Durnik in Sivka 8, Močnik in Tabak 4, Jean-Baptiste in Kavkler 2, Kraljević 1

Na zahodu Romunije v tamkajšnji Timisoari so Slatnčani iskali presenečenje na evropski preizkušnji. Timisoara je že v prvi četrtini ušla na 14 točk prednosti. Ob polčasu so košarkarji Rogaške zaostajali za še ulovljivih 12 točk.

Prelomna je bila tretja četrtina, ki so jo Romuni dobili za 15 točk in tako v zadnjo četrtino vstopili s prednostjo visokih 27 točk. Slatnčani so sicer zadnjo četrtino dobili, toda to je bilo precej premalo, da bi jim uspelo priti do točk. Končni izid je znašal 99:74.

Peter Markovinović, trener Rogaške je po tekmi strnil misli:

”Čestitke domači ekipi. Bili so boljši od nas, dosegli so nekaj lahkih košev, mi pa smo zgrešili nekaj odprtih metov. Razlika je bila za našo ekipo prevelika. Žalosti nas, da smo izpadli, toda to je bila odlična izkušnja za naše mlade igralce. Mislim, da je Timisoara najboljša ekipa v naši skupini, imajo izkušene igralce in vedo kako odigrati tekme na tujem.”

Rogaško v ponedeljek v državnem prvenstvu čaka lokalni derbi proti Šentjurju, nato pa potovanje na Slovaško, kjer jih čaka še zadnja tekma mednarodnega tekmovanja Alpe Adria.


Standings provided by Sofascore

Simon Valant, foto: Alpe Adria Cup/Facebook