Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Podčetrtek leto zaključuje s tesnim porazom


Košarkarji Podčetrtka so v 12. krogu državnega prvenstva gostovali na Polzeli. V izredno dramatičnem zaključku so tokrat ostali praznih rok.

Hopsi Polzela : Terme Olimia Podčetrtek 69:68 (19:17) (23:17) (9:25) (18:9)

Strelci Podčetrtka: Tadić 21, Muratović 14, Atanacković 8, Struger in Švigelj 6, Kosič in Škorjanc 5, Čebular 3

Prvi medsebojni obračun so Podčetrtani dobili z visokih 33 točk razlike, tokratni potek srečanja pa je bil precej drugačen. Domači so tekmo bolje odprli, toda do konca prve četrtine so se gostje uspeli približati zgolj na 2 točki razlike (19:17).

Tudi drugo četrtino so dobili košarkarji Polzele, ki so tako na odmor odšli z vodstvom 42:34. Odmor je varovancem Davorja Brečka očitno dobro del, saj so v tretjem delu igre prikazali dominantno predstavo in povedli za 9 točk (53:62).

Sledila je zelo dramatična in napeta zadnja četrtina. Milojko Vasilić je 64 sekund pred iztekom srečanja zadel pomembno trojko za vodstvo domačih 69:68, v zadnji minuti pa so Podčetrtani zapravili kar štiri napade in hkrati priložnosti za zmago.

Košarkarji Podčetrtka so tako vknjižili sedmi poraz, petega na tujem terenu. Simo Atanacković je bil zaradi 5 osebnih napak izključen, poleg tega pa je ob svojih 8 točkah močno zaostal za svojim povprečjem in tako izgubil dvoboj dveh najboljših strelcev lige, saj je Jure Pelko za Polzelo dosegel 9 točk.

Nedžad Muratović in Nikola Tadić sta oba dosegla dvojni dvojček, ko sta v statistiko poleg točk vpisala še 10 skokov. Podčetrtek naslednja preizkušnja čaka 9. januarja, ko bodo gostovali pri ekipi LTH Castings.

Davor Brečko, trener Term Olimia Podčetrtka: “Pričakovali smo težko tekmo, saj Polzela doma vedno igra zelo dobro. Žal smo v prvem polčasu igrali slabo v obrambi, prejeli smo 42 točk. V drugem polčasu smo igrali veliko bolje v obrambi, tudi povedli, na koncu pa z veliko napakami, tekme nismo uspeli mirno pripeljati do konca. Košarkarji s Polzele so zadeli nekaj dobrih metov in zasluženo zmagali.”


Standings provided by Sofascore

Simon Valant, foto: KD Hopsi Polzela/Facebook