Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Košarkarji Podčetrtka do pomembne zmage


V okviru zaostale tekme 10. kroga državnega prvenstva so se pomerili Podčetrtani in edina gorenjska ekipa v ligi. Domačini so v dokaj izenačenem obračunu vendarle prišli do dveh točk.

Terme Olimia Podčetrtek : GGD Šenčur 75:70 (25:20) (21:18) (16:16) (13:16)

Strelci Podčetrtka: Atanacković 18 (10 skokov), Švigelj 16, Muratović 11, Čebular 10 (9 skokov, 7 podaj), Kosič 9, Struger 6, Tadić 5

Tekma je bila prestavljena zaradi bolezni večjega števila igralcev gostujoče ekipe, zato sta ekipi 10. krog odigrali z zamikom. V prvi četrtini so bili strelci obeh ekip kar razpoloženi, videli smo dokaj visoko število košev. Prvi del srečanja je pripadel Podčetrtanom, ki so ga dobili s 25:20. Tudi v drugi četrtini so bili uspešnejši, takrat za 3 točke.

Tako so domači na odmor odšli s prednostjo 8 točk (46:38). Žiga Švigelj je bil zelo razpoložen v prvem polčasu, kjer je dosegel vseh svojih 16 točk. Tretja in zadnja četrtina sta bili zelo izenačeni. Gostje so ves čas ogrožali vodstvo domačih, predvsem na račun številnih izgubljenih žog. Košarkarji Podčetrtka so namreč na koncu tekme zbrali kar 28 izgubljenih žog.

Občinstvo je lahko videlo tudi nekaj lepih potez:

Toda dominacija Podčetrtanov v skokih (49:27) in odlična igra Sima Atanackovića v drugem polčasu sta nagnila tehtnico v korist domačih, ki so prišli do tretje zmage v zadnjih štirih tekmah v državnem prvenstvu. Prav Atanacković je dve minuti pred koncem srečanja zadel trojko, ki je pokopala še zadnje upe Šenčurja. 32-letnik je v drugem delu igre zbral 14 od svojih 18 točk, temu pa je dodal še 10 skokov.

Trener domačih Davor Brečko, ki je zaradi nešportnega vedenja prejel suspenz vodenja tekem, je po tekmi strnil misli: “Izjemno pomembna zmaga za nas. Smo v manjši krizi in ta zmaga upam, da nam bo dala krila, da bomo znova zaupali v sebe. Da bomo igrali kot ekipa, saj nas v sredo čaka pomembna tekma na Polzeli, tako da ni časa za predih. Na Polzeli pričakujemo težko gostovanje in moramo biti skoncentrirani. Upam, da bodo fantje prenesli to igro na Polzelo in da presenetimo.”

Srečanje je bilo na trenutke precej nervozno. Predčasno je na klop zaradi izklučitve moral Sandi Čebular, po tekmi pa so sodniki vložili disciplinsko prijavo proti trenerju Brečku.

V sredo bodo Podčetrtani gostovali na Polzeli, v četrtek pa bo Rogaška iskala zmago v Laškem, Šentjurčani pa bodo gostovali pri Iliriji, ki jo vodi Saša Dončić.


Standings provided by Sofascore

Simon Valant, foto: Košarkarski klub Podčetrtek/Facebook