Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

19. božično-novoletni turnir v namiznem tenisu


Tenis klub Kozje je v soboto, 17. decembra, pripravil tradicionalni, letos že 19. božično-novoletni turnir v namiznem tenisu.

Tekmovanja v Večnamenskem centru Kozje se je udeležilo 15 tekmovalcev, kar je nekaj manj kot običajno. Razdeljeni so bili v dve starostni kategoriji, do 50 in nad 50 let.

V mlajši kategoriji je bilo tekmovalcev manj, le šest, zato so se pomerili vsak z vsakim. Po kar nekaj izenačenih in kvalitetnih dvobojih je naslov prvaka brez poraza osvojil Damir Škerl iz Sevnice. To je bila njegova že četrta zmaga na Božično-novoletnih turnirjih v Kozjem, s čimer je postal najboljši igralec v zgodovini turnirjev. Poleg največjega števila zmag ima tudi največ uvrstitev med prve tri, saj mu je to uspelo že sedmič. Drugo mesto je osvojil Robert Mali iz Kranja, tretji pa je bil trikratni zmagovalec in branilec naslova od lani, Gregor Baškovč iz Dobove.

Med starejšimi tekmovalci je nastopilo devet igralcev, ki so bili najprej razdeljeni v dve skupini, nato pa so se najboljši štirje pomerili za mesto od prvega do četrtega, ostali pa v tolažilnem turnirju. Do prve zmage je prišel Miran Filipančič iz Sedlarjevega, ki se mu je izplačal »prestop« v starejšo kategorijo. Do zdaj je bil namreč že štirikrat tretji, vedno v kategoriji do 50 let. Drugo mesto je osvojil domačin Ervin Perčič, ki je po številu uvrstitev med prve tri na drugem mestu, saj mu je to uspelo že šestič, tretji pa je bil Vlado Busar iz Krškega. V tolažilnem turnirju je zmagal Vlado Antolič iz Rogaške Slatine.

Za konec so organizatorji pripravili še turnir izžrebanih dvojic. Zmagala sta Robert Mali in Vlado Antolič, drugo mesto sta osvojila Gregor Baškovč in Herman Čebular iz Kozjega, tretje pa Miran Filipančič in Boštjan Vertelj iz Ljubljane. (R.G.)