Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

To so Kozjanci in Obsoteljčani med 100 najbogatejšimi Slovenci 2022


Revija Manager je 16. leto zapored objavila lestvico stotih najpremožnejših Slovencev za leto 2022. Povsem na vrhu sta znova Iza Sia in Samo Login, ki sta kljub razhodu ostala na vrhu tudi kot posameznika. Skupno premoženje prve stoterice je ocenjeno na 8,1 milijarde evrov, kar je 15 odstotkov več kot prejšnje leto.

Za vstop na lestvico je bilo potrebno premoženje dobrih 33 milijonov evrov.

Med najbogatejšimi Slovenci, ki domujejo na Kozjanskem oz. Obsotelju ali izhajajo iz naših krajev, je najvišje uvrščena družina Jager, lastniki istoimenske trgovske verige.

Kot smo že zapisali, povsem na vrhu ostajata Iza Sia in Samo Login, katerih posamično premoženje so ocenili na 345 milijonov evrov, enako kot v primerjavi z letom poprej, ko je bilo njuno premoženje še kot seštevek. Na tretjem mestu je družina Šešok, lastniki Iskre, s 300 mio €. Sledi Boštjan Bandelj, trgovec z emisijskimi kuponi (295 mio €). Peta je družina Lah, lastniki Steklarne Hrastnik (266 mio €). Do desetega mesta si sledijo: 6. Vesna in Dari Južna (Perspektiva, 227 mio €), 7. Joc Pečečnik (Interblock, 218 €), 9. Marko Pistotnik (Outfit7, 210 mio €) in 10. Sandi Češko in Livija Dolanc (Studio Moderna, 205 mio €).

Kdo so najpremožnejši na območju KiO

Družina Jager iz Rogaške Slatine ima s podjetjem Jagros premoženje ocenjeno na 128 mio € in je na letvici uvrščena na 18. mesto. Pred letom dni je to znašalo 10 mio € manj, uvrščeni pa so bili na 15. mesto.

Na 20. mestu se nahaja družina Strašek, lastniki podjetja KLS Ljubno, z ocenjenim premoženjem 124 mio €. Tudi oni so na lestvici glede na lani tri mesta nižje, je pa bilo njihovo premoženje takrat ocenjeno na 107 mio €. Ustanovitelj podjetja Bogomir Strašek izvira iz Rogaške Slatine.

Prejemnik zlate gazele za letošnje leto Franc Pišek (Pišek Vitli Krpan) je premoženje po oceni revije Manager povečal z 42,2 na 61,9 mio €. To ga uvršča na 35. mesto, kar za Šmarčana pomeni skok za 20 mest.

Na 83. mestu je družina Moškotevc iz Stopč pri Grobelnem (VOC Ekologija, Ahac) z ocenjenimi 37,4 mio premoženja, kar je glede na leto poprej več za 8,9 mio €. Takrat so bili na seznamu na 95. mestu.

Med povratnike na lesvico stoterice se je uvrstil Iztok Špan (Tajfun Planina), ki je z ocenjenimi 35,4 mio € umeščen na 91. mesto. Lanska ocena premoženja je znašala 23,3 mio €.

Preberite tudi: To so Kozjanci in Obsoteljčani med 100 najbogatejšimi Slovenci 2020