Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slatinski župan mag. Branko Kidrič z bogatim programom za naslednji mandat

Aktualni župan Občine Rogaška Slatina, mag. Branko Kidrič, zaključuje svoj sedmi mandat županovanja v domači občini in ima za seboj že kar 28 let županovanja. Na sredini novinarski konferenci je predstavil svoj obsežen in ambiciozen program naslednjih štirih let, v primeru, da že osmič dobi zaupanje občanov.

Poleg tega, da Branka Kidriča javnost prepozna kot župana, pa zraven te opravlja pet vzporednih nalog. 20 let je že član Lions kluba Rogaška, 14 let predsednik Društva gradbenih inženirjev in tehnikov celjske regije, 16 let član izvršnega odbora Društva gradbenih konstruktorjev Slovenija, 2005 je postal predsednik Svete regije, leta 2012 pa predsednik Razvojnega sveta Savinjske regije.

mag. Branko Kidrič.

Ob vnovični kandidaturi so ga, poleg več posameznikov, gospodarskih družb in samostojnih podjetnikov, podprli še občinski odbori petih strank ali list, med katerimi so SDS, SLS, NSi, DESUS in NESTRANKARSKA LISTA za razvoj Rogaške in podeželja. Realiziran program in opravljeno delo kar 45 večjih projektov tekočega mandata, od začrtanih 40, mu je vodilo naprej, zato v predstavljenem programu 2022- 2026 napoveduje 36 večjih projektov različnih področij.

»Več kot polovica projektov namenjena mladim«

Več kot polovica zastavljenih projektov je namenjena mlajši generaciji, za dvig standarda življenja v občini. Med sedem večjih pa uvršča večnamenski prireditveni prostor Arena Janina pod smučiščem Janina, izgradnjo neprofitnih in tržnih stanovanj za mlade družine, izgradnjo kopališča Rogaška Slatina, energetsko prenovo POŠ Sv. Florijan in športne dvorane Janina, izgradnjo kanalizacije v naseljih Tuncovec in Spodnje Sečovo, prizidek k vrtcu Potoček in Rekreacijski park Nimno pri Bobrovem centru.

»Z ambicioznim programom naslednjih štirih let sledimo cilju davnih let, ki se zavzema za enakomeren razvoj Rogaške Slatine na celotnem območju, namenjen občanom vseh življenjskih obdobij, a je predvsem poslušen do mlajše generacije. Program je zagotovo izvedljiv, čeprav bo za njegovo izvedbo potrebno 10 milijonov evrov dodatnih sredstev.« – mag. Branko Kidrič, župan

Med drugim si Kidrič z ekipo v programu prizadeva za dve novi avtobusni postajališči v Sp. Gaberniku za šoloobvezne otroke, z ODI Zgornje Posotelje in Zavodom UVID želijo pridobiti kolesa za invalidne občane s centalnim mestom izposoje pri Bobrovem centru, želijo se priključiti v individualni prevoz starejših občanov Prostofer.

Veseli bodo tudi nogometaši in navijači, pa ljubitelji psov in gasilci

V Kidričevi ekipi načrtujejo nadgraditev športne infrastrukture za potrebe nogometnega kluba, posodobitev dotrajanih garderob, gradnjo dodatnih prostorov pod tribuno, spogledujejo se s postavitvijo javne razsvetljave na pomožnem igrišču in si prizadevajo za izgradnjo dodatnega pomožnega igrišča na naravni travi.

Za človekove najboljše prijatelje v Žibernik prihaja pasji park, v Plešivec bi pripeljali gorsko kolesarsko stezo, II. OŠ pa bi obogatili za igrišče odbojke na mivki. Obetajo si sofinanciranja treh novih gasilskih vozil, za potrebe civilne zaščite v primeru naravnih nesreč si v pritličnih prostorih PGD Kostrivnica omišljajo začasne prostore bivanja ob nesreči prizadetih oseb. Napovedujejo infrastrukturo pet večjih povezovalnih cest med občinami. Na pokopališču se zavzemajo za nadaljevanje obnove poti na obstoječem pokopališču, novi del pokopališča bodo razširili s parkirnimi mesti in prostorom za raztros pepela, dodali bi 292 dodatnih pokopnih mest in vsaj tisoč parov pokopnih mest za žarne grobove ter dodatna pokopna mesta v žarni steni.

Kaj še mag. Branko Kidrič namerava postoriti za slatinske občane, če mu bodo 20. novembra ponovno večinsko zaupali svoj glas, lahko preverite tudi na njegovi spletni strani www.brankokidric.si 

N.O., *Naročena objava, naročnik mag. Branko Kidrič