Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vrnitev pošte na Podplatu, za ohranitev več kot 100-letne tradicije


Večletni projekt ureditve novih prostorov pošte na Podplatu so včeraj uradno pripeljali h koncu in jih predali svojemu namenu. Pošta Slovenije je že pred časom po lastni ukinitvi poslovalnice objekt prodala zasebniku, s tem pa ukinila storitve poštnih storitev mnogim krajanov v KS Kostrivnica.

Želja krajanov po vrnitvi pošte v njihovo skupnost je padla na plodna tla, saj se je občina temu primerno odzvala in zagotovila vrnitev pošte na Podplat. Pa čeprav na podlagi lastnih sredstev. Župan Občine Rogaška Slatina, mag. Branko Kidrič je v četrtek na otvoritvi predstavil investicijo in obenem poudaril, da storitve pošte na Podplatu ne predstavljajo le pomembnega gradnika vsakdana v življenju krajanov KS Kostrivnica, temveč se te poslužujejo tudi krajani KS Mestinje iz Občine Šmarje pri Jelšah, pa prebivalci Pečice, Lemberga in številni mimoidoči.

Ohranitev pošte za nadaljevanje več kot 100-letne tradicije

Investicijsko vzdrževalna dela v objektu in njegovi okolici, v sodelovanju s pogodbenim izvajalcem, so občino stala 41.000 evrov. V letu 2020 so pričeli z obnovo notranjih prostorov objekta. V lanskem letu so zamenjali ostrešje in kritino objekta, letos pa se je izvedla še energetska sanacija na fasadi objekta.

Vrnitev pošte na Podplat je tako dosežen cilj za Krajevno skupnost Kostrivnica kot Občino Rogaška Slatina. Z njo ne lajšajo le bližine poštnih storitev za krajane, temveč s tem nadaljujejo več kot 100-letno tradicijo pošte na Podplatu.