Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V občini Kozje se višajo cene toplotne energije


Občinski svet Občine Kozje je na četrtkovi seji potrdil višje cene ogrevanja za gospodinjstva, priključena na toplovodno omrežje v občini Kozje. Gre za 51 gospodinjstev v večstanovanjskih hišah ter 17 individualnih hiš.

O povišanju cen ogrevanja preko toplovodnega omrežja je Občino Kozje konec septembra obvestil koncesionar, podjetje TopKo. Kot razlog je navedel razmere na trgu energentov, na katerih so se cene občutno povišale. Povišanje cen se bo odrazilo že na novembrskih položnicah, saj je nov cenik v veljavo stopil z oktobrom.

Kako se bo podražitev poznala na položnicah?

Podražitev bo položnico povprečnega gospodinjstva v večstanovanjski hiši v občini Kozje povišala za dobrih 18 %. To na mesečni ravni znese v povprečju 6,82 € več, na letni ravni pa bo gospodinjstvo za toplotno energijo odštelo slabih 82 € več.

Povprečno gospodinjstvo:

Podražitev bo položnico povprečne individualne hiše v občini Kozje povišala za slabih 21 %. To na mesečni ravni znese v povprečju 20,83 € več, na letni ravni pa bo gospodinjstvo za toplotno energijo odštelo slabih 250 € več.

Nov cenik je v veljavo stopil 1. 10. 2022.

B.S., foto: pixabay