Tradicionalno vseslovensko srečanje mlekarjev letos v Mlekarni Celeia

4. 10. 2022 10:30

Izzivi mlekarske industrije vtkani v prijetno druženje s številnimi ogledi in aktivnostmi po krajih Savinjske doline


Mlekarna Celeia je minulo soboto gostila tradicionalno vseslovensko srečanje mlekarjev. Pod delovnim naslovom Spoznajte lokalne bisere so si zaposleni v tej veji industrije v neformalnem druženju izmenjali poglede na stanje v mlekarstvu, izzive, ki čakajo panogo, ob tem pa spoznavali lepote Savinjske in Šaleške doline.

Organizacija tradicionalnega srečanja slovenskih mlekarjev je bila letos zaupana sodelavkam in sodelavcem Mlekarne Celeia. V soboto, 24. septembra, so tako na domačem dvorišču pozdravili zaposlene v tej industriji iz vse Slovenije: »Namen našega celodnevnega združenja je bil pogovore o izzivih in stanju v mlekarski industriji pospremiti s prijetnim druženjem, številnimi ogledi in aktivnostmi v Savinjski in Šaleški regiji,« so ob dogodku povedali v Mlekarni Celeia.

Pod imenom »Spoznajte lokalne bisere« se je dan začel v Mlekarni Celeia in se nadaljeval v Žalcu, kjer so si udeleženci ogledali znamenito Fontano piv. Od tam jih je pot vodila na Velenjski grad, Velenjsko jezero in k večernemu druženju, kjer so povzeli vtise in naredili načrte za prihodnje srečanje. »Tovrstna druženja so zagotovo pomembna, saj se s kolegicami in kolegi iz naše panoge sproščeno pogovorimo o stanju v mlekarstvu, izzivih, ki nas čakajo, in pristopih, kako se z njimi soočamo,« so po koncu srečanja povzeli v Mlekarni Celeia.

V Mlekarni Celeia, ki ji je bila zaupana organizacija tokratnega srečanja, sicer prav letos praznujejo 80 let organiziranega odkupa slovenskega mleka v okviru Mlečne ceste, ki trenutno povezuje kmetije iz Savinjske, Šaleške, Koroške, širše Celjske in Kozjanske regije. Mlekarna Celeia je največja mlekarna v slovenski lasti, ki odkupuje in predeluje le slovensko mleko, ki je v celoti brez gensko spremenjenih organizmov. Številni izdelki nosijo tudi certifikat Izbrana kakovost Slovenija.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X