Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

To so nove učilnice in sodobna kuhinja v Osnovni šoli Šmarje pri Jelšah (foto)


Prejšnji konec tedna so svojemu namenu tudi uradno predali prizidek k OŠ Šmarje pri Jelšah, ki so ga obeležili s proslavo. Na popoldanskem dogajanju, kjer so se veselili ob prenovljeni šolski kuhinji, zbornici in kar treh novih učilnicah, so nastopali prav tisti, ki so te pridobitve najbolj veseli – otroci šole.

Na prireditvi ob slovesni predaji kuhinje sta bili gostiteljici občina in šola, kjer so prisotne s slabo uro trajajočimi kulturnimi točkami vedrili učenci vseh triad Osnovne šole Šmarje pri Jelšah. Z letošnjim letom se namreč matična osnova šola ponaša z novo kuhinjo, zbornico in tremi novimi učilnicami. S tem so dosegli cilj leta 2019 zastavljenega projekta. Pomnimo, 15. aprila 2019, so pričeli z deli energetske sanacije na severni strani šole, ki so bila zaključena do septembra istega leta. V tem letu pa je potekala tudi energetska prenova.

Ker šmarska šola pod svoje okrilje sprejema kar 788 učencev, 70 pedagoških in 23 tehničnih delavcev, je nova pridobitev še kako dobrodošla. Starejši del kuhinje je bil premajhen, namenjen  le 200 obrokom. S tem so povečali skladiščne prostore, šolska kuhinja pa je v celoti na novo opremljena. Za dober milijon in pol evrov vreden projekt se je občina za finančno pomoč obrnila na Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. S tem so pridobili 568.000 € nepovratnih sredstev.

Prizidek k osnovni šoli.
Finančno zahteven projekt

Župan občine, Matija Čakš, ob zaključku projekta komentira: »Verjamem, da bo novi objekt pripomogel k nemotenemu delovanju šole in se izkazal kot dobra naložba.  Zanj se zahvaljujem mag. Aniti Rajh iz oddelka za investicije na občini, projektantu Gregorju Žoharju, ki je projekt narisal, AZ inženiringu in podjetju Kuponko. Projekt je bil finančno za občino zelo zahteven, zato je bil razdeljen tudi na tri faze. V prvem smo naredili prizidek z učilnicami in zbornico, kasneje smo preuredili kuhinjo in ji priskrbeli vso novo opremo, v zadnji, tretji fazi, smo popravili vse nepravilnosti, dodatna dela in napake, ki so se pojavile na šoli. To je vključevalo novo požarno obveščanje, požarne sektorje, vrata, okna in tako poskrbeli za dodatno varnost vseh otrok.«

Veselja ob novi pridobitvi prav tako ne more skrivati ravnatelj šmarske osnovne šole, Mitja Šket, ki pravi, da je naložba šolske kuhinje prvi pomembnejši korak pri vse večjem številu šolskih kosil. Vsa moderna tehnologija z najnovejšimi pripomočki, ki jo kuhinja, zbornica in nove tri učilnice premorejo, ni dovolj, zaveda se, da za tem stoji odlična kuharska ekipa in vsi delavci šole.

Na prireditvi so celotno ekipo šolske kuhinje tudi srčno pozdravili, v imenu vseh, pa je vodja kuhinje Vinko Čokl iz županovih rok prejel kuhalnico, kar je ovekovečilo svečano predajo kuhinje in ostalih novih prostorov njihovemu namenu.

Ob zaključku uradnega dela, so se zbrani lahko razvajali z dobrotami kuharskih mojstrov šolske kuhinje.

Vabimo vas k ogledu fotogalerije ob novi pridobitvi in prireditvi. (Foto: Kozjansko.info, OŠ Šmarje pri Jelšah)

Nuša Ozu