Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjur in Rogaška odigrala prvi tekmi nove sezone košarkarske lige Nova KBM


Začela se je nova sezona prve slovenske košarkarske lige, Liga Nova KBM. Letos v ligi ponovno tekmujejo trije košarkarski klubi iz Kozjanskega, to so KK Šentjur, KK Terme Olimia Podčetrtek ter KK Rogaška. Šentjur in Rogaška sta svoji prvi tekmi že odigrala, Podčetrtčani pa na otvoritev sezone še čakajo, prvo tekmo bodo namreč odigrali v ponedeljek.

KK Šentjur : KK Zlatorog Laško 79 : 62

(20:11, 18:19, 18:10, 23:22)

Šentjurčani so na domačih tleh poskrbeli za spektakularen začetek sezone. Pred polnimi tribunami so proti Laščanom odigrali odlično igro ter zmagali s sedemnajstimi točkami prednosti. Že do konca prve polovice so si priborili osem točk prednosti, v drugi polovici tekme pa so poleteli še višje ter v 26. uspeli priti do kar dvaindvajsetih točk prednosti. Z odlično igro so vzdržali do konca ter Laščanom niso dali priložnosti preobrniti rezultata. Tokratno igro je še posebej blestel Nemanič, ki je ekipi priigral osemnajst točk.

Šentjur: Nemanič 18, Mc Kael Dunn-Martin 17, Craig 11, Tomažič in Reuf po 10, Zupan 8 ter Držić 5

Laško: Markovič 13, Copot 9, Tratar ter Maček 8, Miljković 6, Pajk in Požin po 5, Pirš 4, Hadziselimović 3 ter Urbanija 1

 

KK Krka : KK Rogaška 105 : 67

(27:8, 27:16, 27:21, 24:22)

Prva tekma sezone Slatinčanom ni šla po načrtu. Oslabljeni brez kapetana Špana so si ogromen zaostanek priigrali že v uvodni četrtini. Razpoloženi Novomeščani so zadevali iz vseh položajev, po desetih minutah igre je bilo že 27:8. Do polčasa je razlika narasla že na 30 točk in tekma je bila odločena. Krka je iz igre metala s kar 62 % uspešnostjo, medtem ko Rogaška samo z 28%. Ob porazu je Patrik Kavkler, igralec Rogaške povedal: “Čestitam košarkarjem Krke za zmago. Mislim, da smo premehko začeli tekmo, morali bi odigrati bolj agresivno v napadu in obrambi. Pokazale so se njihove izkušnje in to so izkoristili. Gremo naprej, novim zmagam naproti.”

Krka: Stipčević 20, Špan in Stergar po 19,Vucić 13, Cerkvenik 11, Spasojević in Škedelj po 8, Jurkovič 7

Rogaška: Riley 16, Durnik 13, Miličević 12, Jean-Baptiste 9, Tabak 8, Sivka 3 ter Močnik, Kraljević in Kavkler po 2

D. K. foto: FB / Košarkarski klub Rogaška