Otroci uživali v ustvarjanju na Tinskem

14. 10. 2022 7:40

Turistično društvo Tinsko je v začetku oktobra izvedlo že 11. Otroško likovno delavnico. Na delavnicah je uživalo 17 otrok iz osmih okoliških matičnih in podružničnih šol.

Rahlo zamegljeno oktobrsko jutro se je na Tinskem prevesilo v krasno dopoldne, saj so sončni žarki obsijali vso slikovito pokrajino, ki je služila za vir navdiha mladim slikarjem. Učenci in učitelji mentorji so se prepustili strokovnemu vodenju akademskega slikarja Janka Orača, ki otroke že vrsto let navdušuje za slikanje in jim pomaga odkriti svoje, morda še neodkrite, talente.

“Gostili smo otroke iz osmih okoliških matičnih in podružničnih šol. Skupaj se nam je pridružilo kar 17 otrok, sicer učencev 4. in 5. razredov. Veseli smo dobrega odziva šol in dogodek je prešel v medobčinsko sodelovanje, saj prihajajo k nam ustvarjat učenci iz občin Podčetrtek, Šmarje pri Jelšah, Rogaška Slatina, občasno tudi iz občine Šentjur. V prihodnje si nadejamo krog sodelujočih šol še razširiti, saj se pojavlja za ta naš dogodek veliko zanimanje,” razloži Klavdija Namurš iz TD Tinsko in doda, da so se tudi letos učenci vračali domov polni vtisov in novega znanja, za večen spomin pa so s sabo odnesli svoje umetnine in slikarsko paleto. “Zagotovo drži, da je najboljša šola življenja narava. Nudi nam številne možnosti pridobivanja novih znanj, ki so zaradi konkretne izkušnje še trajnejša,” zaključi Namuršova.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X