Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nekdanji nogometni reprezentant Roman Bezjak postal trener mladih šentjurskih nogometašev


Nekdanji slovenski nogometni reprezentant Roman Bezjak se je podal v trenerske vode, saj je sedel na klop NK Šentjur.

Bezjak je tekom svoje kariere igral v Sloveniji, Bolgariji, Nemčiji, Turčiji, Avstriji, na Hrvaškem, Poljskem in Cipru. Zbral je tudi 33 nastopov za slovensko izbrano vrsto in za njo dosegel 5 zadetkov. Nov izziv je nekdanji slovenski reprezentant sedaj našel v Šentjurju.

“Našega legionarja, ki ga je nogometna pot peljala čez dobršen del Evrope, je nazaj v Slovenijo pripeljala družina. Z ženo in otrokoma si je ustvaril dom v Vojniku in prekinil nomadsko življenje profesionalnega nogometaša. »Kopačk« še ni povsem obesil na klin, še vedno igra nogomet v nižji avstrijski ligi ob tem pa se preizkuša v vlogi trenerja v NK Šentjur,” so ob trenerski okrepitvi zapisali v NK Šenjtur.

V Šentjurju je Roman Bezjak združil moči z nekdanjimi soigralci iz Celja Marijem Moćičem, Igorjem Kuljancom in Dejanom Krljanovićem, ki so s predsednikom kluba Jernejem Leskovarjem pred dobrima dvema letoma zastavili nov projekt, ki temelji na delu z mladimi. “Roman pravi, da je delo z otroki, v okolju, kjer ni rezultatskih pritiskov izjemnega pomena, saj se lahko osredotočiš na otrokov razvoj v največji možni meri. Treninge izvaja štirikrat tedensko s selekcijo U15. Zaveda se, da je tudi sam v procesu učenja, da mora vpijati znanje in trdo delati, kar pa mu seveda ni tuje. Roman je namreč vsem dobro znan po svoji delavnosti, na igrišču je bil vedno največji garač. Marijo, za katerega pravi, da ima ogromno nogometnega in pedagoškega znanja, mu je v veliko pomoč in oporo pri novem kariernem izzivu. Dodaja še, da si želi, da bi več otrok videl na zelenicah, igriščih, da bi prosti čas preživljali zdravo, v naravi in ne med štirimi stenami,” so še zapisali v šentjurskem nogometnem klubu.

NK Šentjur z različnimi selekcijami nastopa predvsem v državnih ligah mlajših starostnih kategorij.