Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na razstavi mačk v Celju so se razkazovale mačje lepotice


Mačjeljubci so v Celju ta vikend zagotovo prišli na svoj račun. Na celjskem sejmišču se je namreč odvijala letošnja Razstava mačk. Mačje lepotice prihajajo iz vseh koncev in krajev, saj razstava ni le vseslovenska, pač pa tudi mednarodna, zato nekateri razstavljavci svojih ljubljenk prihajajo tudi iz tujine.

Mačje lepotice, ki jih je bilo moč videti na Razstavi mačk, prihajajo od blizu in daleč. Teh je bilo na ogled okoli 170, prihajajo pa iz petih evropskih držav. Včeraj, 8. oktobra in danes, in 9. oktobra ste si jih lahko ogledali v dvorani E celjskega sejmišča. Že kar 35. zaporedno mednarodno razstavo mačk je organiziralo Felinološko društvo Celje.

Muce so ocenjevali štirje mednarodno priznani in dolgoletni FIFe sodniki. Letošnjo komisijo so sestavljali Joëlle Monney iz Švice, ki je sodnica za vse štiri kategorije od leta 2005, Lena Venclikova iz Češke, ki je sodnica za vse štiri kategorije od leta 2012, Kristof van Roy iz Belgije, ki je sodnik za vse štiri kategorije od leta 2015 ter najizkušenejši Luigi Comorio iz Italije, ki mucke ocenjuje že od leta 1997. Skoraj vse vrste in pasme mačk so sodniki ocenjevali po mednarodnih standardih, konkurenca pa je bila tudi letos zelo lepa.

Na razstavi je lahko sodelovala bilo katera mačja lepotica, če je izpolnjevala določene pogoje. Razstavljene mačke morajo biti registrirane, čipirane in imeti opravljena vsa obvezna cepljenja. Na razstavi so lahko sodelovale tudi nepasemske mačke brez rodovnika. Te imajo kanček blažje pogoje in tekmujejo v kategoriji »Domača mačka«.

Vsem obiskovalcem, ki so razstavo obiskali, je bila na voljo tudi mačja hrana, strokovna literatura o mačkah in mačje igrače.

Vsem razstavljavkam nagrajenkam čestitamo do prihodje jeseni, ko bo ta tradicionalno zakoreninjen dogodek zopet gostilo Celje.

 

Vabimo vas k ogledu fotogalerije (FOTO: FB skupina MAČJELJUBCI)

N.O.