Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na mednarodnem karate turnirju v Mariboru odlični karateisti iz Kozjanskega


V soboto 1.10.2022 je v Mariboru potekal velik mednarodni karate turnir, na katerem je sodelovalo 530 tekmovalcev iz 75 klubov in 9 držav, kateri so opravili 644 nastopov. Na tekmovanju sta kot zastopnika KK Seki tekmovala tudi Šmarčana Tajda in Tadej Mavsar, prav tako pa se je dogodka udeležilo pet karateistov Karate kluba Kozjansko in Obsotelje.

Tadej je najprej nastopil v svoji starostni kategoriji kata malčki. V četrtfinalu je premagal Trboveljčana, v polfinalu domačina iz Maribora in v finalu še Velenjčana. Takoj po podelitvi je nastopil še v starejši kategoriji kata dečki. Tukaj je bilo dovoljeno izvajati težje mojstrske kate. Po vrsti do finala je premagal dva Velenjčana, v finalu pa se je zgodil klubski dvoboj in sodniki so presodili, da je Tadej najboljši tudi med dečki. V popoldanskem času se je Tadej pomeril tudi v borbah, a žal tokrat ni dosegel vidnega rezultata.

Za Tajdo je bila ta tekma prva po premoru zaradi bolezni. V njeni skupini mlajših kadetinj je bilo 21 tekmovalk. Najprej je premagala Mariborčanko, v 2. krogu tekmovalko iz Ajdovščine, v četrtfinalu tekmovalko iz Lovrenca na Pohorju. V polfinalu se ji je žal zalomilo, a je imela še nastop v repasažu za bron. Žal priložnosti ni izkoristila in je zasedla končno 5. mesto, kar je soliden rezultat po pavzi. Karate klub Seki je na lestvici vseh 75 klubov s sedmimi zlatimi medaljami, štirimi srebrnimi in tremi bronastimi zasedel 1. mesto.

Na tekmovanju odlični tudi karateisti Karate kluba Kozjansko in Obsotelje

Na tekmovanju so iz KK Kozjansko in Obsotelje nastopili Filip in Andraž Lotrič, Tilen Prah, Luka Bele in Leon Sodin. Začel je Luka z nastopi v katah. Nastopal je v kategoriji kadeti ter kategoriji mladinci in v obeh osvojil odlično 2. mesto. Za Luka je to zelo pomemben trenažno-tekmovalni proces pred prihajajočim balkanskim prvenstvom, ki bo v mesecu novembru v Črni Gori, kjer bo pod okriljem slovenske reprezentance branil barve slovenske zastave. Izvajal in testiral je veliko kat, si jih razvrščal po kvaliteti, sedaj pa ga čaka trdo delo, da izpili pomanjkljivosti in tako še izboljša kvaliteto posamezne kate.

V kategorijah pri mlajših kadetih sta nastopila Filip Lotrič in Tilen Prah. Začela sta izjemno suvereno. Tilen Prah je v četrtfinalu na tesno izgubil, nato pa dobil priložnost v repasažu in jo odlično izkoristil in na koncu osvojil 3. mesto. Filip Lotrič je prišel do polfinala, nato pa po repasažu na tesno s 3:2 izgubil boj za medaljo. Na koncu je osvojil odlično 5. mesto. V športnih bojih so imeli dva nastopa. Andraž Lotrič je nastopil v kategoriji dečki -35kg. V repasažu za novo medaljo je moral priznati premoč. Naredil je izjemno velik korak pri samozavesti in odličnosti. Zadnji nastopajoči je bil Leon Sodin, ki zopet dviguje svojo tekmovalno formo. Po izjemno bojevitih bojih, je na koncu suvereno slavil in zmagal na omenjenem tekmovanju. V klubu čestitajo vsem nastopajočim ter se zahvaljujejo vodjema ekipe Daniju Lotriču ter Luku bele za odlično izpeljavo ter koordinacijo tekmovalcev