Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Končana 29. Balkanska računalniška olimpijada, na kateri je barve Slovenije zastopal tudi slatinski dijak


V Bukarešti se je v soboto končala 29. Balkanska računalniška olimpijada (BOI), ki je med 3. in 8. oktobrom potekala na Srednji šoli Tudor Vianu, specializirani za informatiko in matematiko. Član slovenske ekipe je bil tudi dijak Šolskega centra Rogaška Slatina Brest Lenarčič. Sodelovalo je 63 tekmovalcev iz 16 držav.

Na 29. Balkanski računalniški olimpijadi so mladi v dveh tekmovalnih dneh vsak dan programirali po pet ur, pod okriljem Zveze za tehnično kulturo pa je slovenske barve zastopala ekipa štirih dijakov, med njimi tudi slatinski dijak.

Izmed Slovencev se je najbolje odrezal Benjamin Bajd z Gimnazije Kranj (sedaj že študent), ki se programiranja uči v Zavodu za računalniško izobraževanje (ZRI). Z zbranimi 416 točkami je osvojil skupno drugo mesto in zlato medaljo. Ekipo so dopolnjevali še Jakob Žorž (Gimnazija Škofja Loka), ki je zbral 152 točk in si je z rezultatom priboril častno omembo, Brest Lenarčič (Šolski center Rogaška Slatina), ki je zbral 133 točk in Bor Brudar (ŠC Novo mesto, Srednja elektro šola in tehniška gimnazija), ki je zbral 60 točk. V Bukarešti je dijake spremljal Simon Weiss, vodja ekipe in mentor.

Najuspešnejši Slovenec Benjamin Bajd je že na lanski Balkanijadi v Bolgariji osvojil zlato odličje, letos pa je to njegovo drugo.

Rezultate tekmovanja najdete tukaj.