Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Gregor Bezenšek zaradi domnvenih groženj odstopa od kandidature za predsednika republike


Šentjurčan Gregor Bezenšek ml. bo danes na Državno volilno komisijo vložil odstop od kandidature za predsednika republike. Državna volilna komisija ga je sicer, kot še ostalih sedem kandidatov, uradno potrdila v četrtek. Danes ob polnoči pa se izteka rok, ko lahko potrjeni kandidati še odstopijo od kandidature.

V igri za predsedniški stolček ostaja le še sedem kandidatov. Danes je namreč svoj odstop napovedal Šentjurčan Gregor Bezenšek ml., katerega kandidatura je temeljila na 5673 podpisih volivcev. Bezenšek bo tako izkoristil možnost, ko lahko kandidati še do polnoči na Državno volilno komisijo vložijo odstop od potrjene kandidature.

Kot razlog za odstop kandidature je Bezenšek ml. navedel grožnje, ki jih je deležen zadnje čase. “Zadnje čase se zaradi kandidature name zgrinjajo pritiski, sovražna sporočila in grožnje. To se dotika tudi moje družine. V zadnjem tednu bil deležen zelo agresivnih posrednih in neposrednih groženj. Na tem mestu pa je zame meja jasno in glasno prekoračena. Doma imam ženo, hčerko in trimesečnega sina, in nikakor ne morem dovoliti, da se sovraštvo na kakršenkoli način vmeša v pore našega družinskega življenja. Zato sem sprejel odločitev, da odstopam od kandidature za predsednika republike Slovenije,” je povedal Bezenšek ml..

Kot je povedal predstavnik njegovega volilnega štaba, grožnje jemljejo zelo resno ter bodo glede njih tudi ustrezno ukrepali, če bo treba tudi pri uradnih inštitucijah. Ostalih podrobnosti pa v tem trenutku ne želijo deliti z javnostjo. So pa dejali, da je šlo tudi za grožnje s smrtjo oz., kot so se izrazili v štabu, z eliminacijo.

V igri za predsednika ostaja še sedem kandidatov. To so Vladimir Prebilič, Janez Cigler Kralj, Anže Logar, Nataša Pirc Musar, Miha Kordiš, Milan Brglez in Sabina Senčar.

Žreb vrstnega reda kandidatur bo DVK izvedla v torek, 4. oktobra. S tem bo tudi določila seznam kandidatur, kot bo zapisan na glasovnicah 23. oktobra, ko bo potekal prvi krog predsedniških volitev.

foto: volilni štab Gregorja Bezenška ml.