Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Za predsednika Republike Slovenije vloženih devet kandidatur, DVK jih je potrdila osem


Včeraj ob polnoči se je iztekel rok za vložitev kandidatur na volitvah predsednika republike, ki bodo 23. oktobra. Do roka je bilo vloženih devet kandidatur. Kot so sporočili iz Državne volilne komisije (DVK), je kandidaturo tik pred iztekom roka s podpisi šestih volivcev vložil Edén Fohatóm na predlog Društva za srečno življenje Belis.

DVK je že potrdila kandidaturo petih kandidatov, o štirih pa je odločala danes. Zavrnila je le kandidaturo vložil Edén Fohatóm, saj je kandidat predložil le šest podpisov volivcev.

Do izteka roka je kandidaturo za predsednika republike na Državno volilno komisijo oddalo devet kandidatov. Zadnja sta to oddala še Sabina Senčar s podporo stranke Resni.ca in Edén Fohatóm na predlog Društva za srečno življenje Belis. Včeraj je kandidaturo umaknil Ivo Vajgl, kandidature pa ni oddala Nina krajnik.

Državna volilna komisija je sicer že prej potrdila kandidature petih kandidatov, in sicer Gregor Bezenšek ml., Vladimir Prebilič, Janez Cigler Kralj, Anže Logar in Nataša Pirc Musar. Danes pa je potrdila še kandidature treh kandidatov, in sicer Mihe Kordiša, Milana Brgleza, Sabine Senčar. Brez potrjene kandidature je ostal edino Edén Fohatóm, ki je predložil le šest podpisov volivcev.

Žreb vrstnega reda kandidatur bo DVK izvedla v torek, 4. oktobra. S tem bo tudi določila seznam kandidatur, kot bo zapisan na glasovnicah 23. oktobra, ko bo potekal prvi krog predsedniških volitev.

Seznam do roka vloženih kandidatur: