Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Bučn’ce v Šentjurju 2022: ob glasbi, hrani ter ponudbi domačih pridelkov nagrajene tudi najrazličnejše buče (foto, video)


Na sobotno dopoldne se je na Mestnem trgu v Šentjurju odvil že tradicionalen dogodek Bučn’ce, ki je posvečen šentjurskim bučn’cam, ki so posebnost tega območja. Na dogodku se je predstavilo več kot 20 ponudnikov, prav tako pa je steklo tekmovanje v najtežjih, najdaljših, najlepših ter najzanimivejših bučah.

Letos je dogodek potekal že petnajstič, njegov namen pa je povezati lokalne kmete, društva, podjetnike ter druge, jih promovirati ter seveda motivirati, da nadaljujejo s svojim dobrim delom. Letos je bilo na sejmu več kot 20 ponudnikov, ki so prisotnim prodajali vse od copat, piškotov, namazov, okraskov, domačih pridelkov ter marsikaj drugega. Za kulturni program so poskrbeli Luš’ne citrarke z Ljudske univerze Šentjur, učenca harmonike Glasbene šole skladateljev Ipavcev Šentjur, ki obiskujeta pouk pri Franciju Kolarju in člani Folklornega društva Šentjur, kateri so različne plese zaplesali s člani kulturnega društva Celjska folklorna skupina.

Na dogodku podeljena priznanja najbolj izvirnim stojnicam ter različnim bučam

Na dogodku pa se je odvilo tudi tekmovanje v različnih kategorijah buč. Prijavljene buče so se pomerile v kategoriji najtežje, najdaljše, najlepše ter najzanimivejše. Po tehtnem razmisleku komisije so proti koncu dogodka podelili priznanja zmagovalkam vsake kategorije. Nagrade je podelil predsednik komisije Jure Raztočnik, zraven buč pa je komisija ocenjevala tudi izvirnost stojnic, ki so jih pripravili ponudniki. Priznanje za najlepše okrašeno stojnico je dobilo Čebelarsko društvo Dramlje, priznanje za najbolj prikupno stojnico pa je pridobil vrtec Dobje.

Nato so bila podeljena priznanja še za naj buče. Najdaljšo bučo je tokrat pridelala Marija Mauer, priznanje za najlepšo bučo pa je šlo v roke Ljudske univerze Šentjur. Podeljena je bila še nagrada za najzanimivejšo bučo, katero je na tekmovanje prinesla Martina Zupanc, nato pa sta bili podeljeni priznanji še za najtežji buči. Drugo mesto je osvojila Teja Tuhtar, najtežjo bučo pa je to leto na dogodek prinesla Marta Tovornik.

Vabljeni k ogledu videa ter fotografij z dogodka:

 

D. K.