Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Župan sprejel najboljše dijake Šolskega centra Rogaška Slatina


Ta ponedeljek je župan Občine Rogaške Slatine mag. Branko Kidrič sprejel najboljše dijake Šolskega centra Rogaška Slatina skupaj z ravnateljico mag. Dubravko Berc Prah. Vstopnico za sprejem so si zaslužili dijaki, ki so vsa leta šolanja dosegli odličen uspeh, zlati maturanti, dijaki, ki so poklicno šolanje končali s pohvalo, in pa tisti, ki so sodelovali na mednarodnih tekmovanjih.

Čeprav gre za sorazmerno majhno šolo, vsako leto postrežejo s pisano druščino najboljših dijakov. In ravno heterogenost skupine je tisto, kar s ponosom navdaja tudi gostitelja. Šolski center s takšnim naborom uspešnih dijakov ostaja pomembna izobraževalna ustanova v slovenskem prostoru. In ker nič ni samoumevno, se tudi za tem se skriva ogromno dela, truda in vztrajnosti vodstva šole in sodelavcev. To pa so tudi tiste lastnosti, ki krasijo udeleženke sprejema.

Župan se jim je najprej zahvalil, da so se odzvale povabilu, saj jim lahko tako izkaže posebno pozornost, ki so si jo s svojim delom in drugim udejstvovanjem v okviru šolanja in širše skupnosti zaslužile. Uspeh pa vedno predstavljata dve plati, in sicer kakovost učenja in pozitivne osebnostne lastnosti. In ravno slednje v sodobnem času bledijo oziroma se umikajo sodobnejšim trendom, kot je popularizacija. Dekleta na sprejemu so s svojim delom dokazale, da še vedno prisegajo na stare vrednote, ki jim bodo skupaj s pridobljenim znanjem in vloženim trudom dobra popotnica za nadaljnje izobraževanje in življenje.

Na koncu je župan dijakinjam zaželel uspešno kariero v prihodnje, pa naj si bo to nadaljevanje študija ali pa delo, za katerega so se izobrazili, ter jim izročil praktična spominska darila. Sprejema so se udeležile Amanda Amon, Nika Boršič in Ana Zorin iz programa gimnazija, Teja Kobula iz programa tehnik steklarstva in Nika Gretić iz programa steklar. Opravičili so se: Klara Hrup in Mia Jus iz programa tehnik optik in Brest Lenarčič iz programa gimnazija.