Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Začenjajo se dela na rekonstrukciji pol kilometrskega odseka Florijan na lokalni cesti Tuncovec – Sv. Florijan


Včeraj je bila v prostorih Občine Rogaška Slatina podpisana pogodba za izvedbo zadnje, 4. faze rekonstrukcije in gradnje lokalne ceste od Tuncovca proti Svetemu Florijanu, na odseku Florijan.

Na javnem razpisu za izvedbo del je bilo kot najugodnejše izbrano podjetje Gradnje Tadina iz Rogaške Slatine. Pogodbo za izvedbo del sta podpisala direktor podjetja Aleš Tadina in župan občine Rogaška Slatina mag. Branko Kidrič. Rekonstrukcija, ki obsega tudi gradnjo novega odseka ceste je del celovite rekonstrukcije lokalne ceste, ki povezuje naselji Tuncovec in Sveti Florijan v dolžini 1.970 metrov.

Dolžina odseka, ki je predmet pogodbe znaša 540 metrov in poteka med dvema že rekonstruiranima odsekoma lokalne ceste. Izvedba navedenih odsekov je predstavljala rekonstrukcijo ceste, obravnavani odsek pa poteka po novi trasi, kar bo zagotavljalo situativno in niveletno ugodnejši potek. Na tem delu obstoječa cesta namreč vodi preko strmejše vzpetine in tik ob gospodarskih poslopjih, kar je z vidika namembnosti, rabe in prometne varnosti manj neprimerno. Z ureditvijo ceste po novi trasi bo ob rešitvi navedenih težav zagotovljen tudi boljši horizontalni in vertikalni potek, poleg tega bo ustreznejša tudi širina ceste.

“Varna in urejena cestna infrastruktura predstavlja enega ključnih pogojev za enakomeren in skladen razvoj občine, saj ima pozitiven vpliv tako na razmere za bivanje prebivalcev, kot na gospodarski razvoj območja,” pravijo na občini.

Pripravljalna dela se bodo pričela izvajati v mesecu septembru. Vrednost pogodbe za izvedbo znaša 540.000 vključno z DDV-jem.