Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Z oktobrom v Rogatcu dobivajo novo družinsko zdravnico


Zdravstveni sistem na območju Kozjanskega in Obsotelja se zadnja leta sooča z velikim pomanjkanjem zdravnikov, predvsem s področja družinske medicine. Ob mnogih odhodih zdravnikov iz občin na našem območju, pa vendarle prihajajo tudi dobre novice. V Rogatcu so namreč pridobili novo družinsko zdravnico, ki bo delo v ambulanti predvidoma nastopila s 1. oktobrom.

Občina Rogatec je namreč maja letos objavila javni razpis za nove koncesionarje za opravljanje zdravstvene dejavnosti na območju občine Rogatec, na katerega je prispela ena ponudba, in sicer za področje splošne oziroma družinske medicine v obsegu 1,15 tima. Popolno ponudbo je oddala na novo ustanovljena enoosebna slatinska družba Bajc-med, zdravstvene storitve, d.o.o., katere nosilka zdravstvene dejavnosti je mag. Irena Bajc, dr. med., specialistka družinske medicine. Na podlagi ponudbe je občinska uprava Občine Rogatec tej družbi izdala odločbo o podelitvi koncesije.

Predviden začetek koncesijskega razmerja je 1. 10. 2022, trajanje koncesijskega razmerja pa je 15 let.

Da se stanje v ambulantah, ki delujejo pod okriljem ZD Šmarje, izboljšuje, je že julija, ko so brez pediatra ostali v Podčetrtku, miril direktor ZD Šmarje pri Jelšah mag. Anton Zidar.

foto: ZD Šmarje pri Jelšah