Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Z jesenjo se v Mozirski gaj vračajo buče. Razstava buč in jesenskega cvetja v parku že poteka. Na voljo imamo nekaj cenejših vstopnic.

Jesen je tu in jesen je v Mozirskem gaju čas za buče. Bučni aranžmaji so v park prinesli jesenske vibracije, kmalu pa se bodo tem pridružile še buče velikanke. Čudeži narave, ki očarajo vse obiskovalce. Če si želite buče velikanke ogledati tudi vi in Bučmane – člane društva gojiteljev buč, vprašati, kako jim uspe vzgojiti tako velike buče in ali se iz njih skuha dobra juha, se nam morate pridružiti na 12. tekmovanju za najtežjo bučo v Mozirskem gaju. Na Polovička.si vam nudimo karte po ugodnejši ceni. Preverite TUKAJ.

12. tekmovanje za najtežjo bučo bo v Mozirskem gaju potekalo  v soboto, 24. septembra.

Od 10. do 11. ure bosta potekala sprejem in registracija tekmovalcev, tehtanje se začne ob 11. uri. Razglasitev rezultatov, podelitev nagrad in priznanj pričakujemo okrog 13. ure. Tako kot lani, tudi letos navijajo, da jih čaka nov rekord. Lani so se namreč, ko so na tehtnico postavili »orjakinjo« Janka Lovšeta, številke ustavile na 719 kg. S tem je Lovše presegel svoj zadnji rekord Mozirskega gaja iz leta pred tem – 713 kg.

Morda bodo letos ponovno dobili tudi rekorderko po dolžini. Rekord Mozirskega gaja za najdaljšo bučo od lani sicer drži Zlatko Podgoršek. Njegova buča je lani namreč merila kar 200 cm. Seveda pa bodo skupaj izbirali tudi najlepšo bučo. Lani je ta laskavi naziv za svojo bučo prejel Erik Rink Perme. Iskali bodo tudi najtežjo lubenico. A tudi, če ne bodo zabeležili nobenega rekorda, jih vseeno zagotovo čaka zanimivo in zabavno jesensko dopoldne v Mozirskem gaju, ki ga ne smete zamuditi.

Niso pozabili niti na ljubitelje cvetja. Park je še vedno lepo razcveten, bučam pa se bodo v teh dneh pridružili še čudoviti aranžmaji cvetličarjev in vrtnarjev, ki so jih k n prjim ipeljali direktno iz tekmovanja na Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju.

Na ogled bo okrog 30 jesenskih cvetnih aranžmajev  mladih cvetličarjev in vrtnarjev.

 

Dogajanja v parku pa s 24. septembrom še ne bo konec. Že dan za tem, 25. 9., bo v parku Jernej Verbuč, ki je izdelal jesenske skulpture, ki jih najdete v Mozirskem gaju, v živo prikazal, kako jih izdeluje s svojo motorno žago. V soboto, 8. oktobra, pa bomo podelili Pony kolo zmagovalcu foto natečaja Rog bikes in Mozirskega gaja.

Jesenska razstava buč in cvetja bo potekala vse do 9. 10.,  ko se bo Mozirski gaj do zime tudi zaprl.

Vabljeni torej v Mozirski gaj! Začutimo čarobnost jeseni skupaj! Zagotovite si cenejše vstopnice za obisk Mozirskega gaja TUKAJ.

 

Naročnik: Mozirski gaj