Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V treh letih delovanja Prostofer v Šmarju prevozil 2000 občanov ter 53.000 kilometrov


S Prostoferjem, ki ga je sicer pred tednom dni močno poškodoval pijani mladi voznik, so v Šmarju pri Jelšah do začetka septembra v treh letih delovanja prevozili več kot 2000 starejših občanov, ob tem pa opravili več kot 53.000 kilometrov.

Deset prostovoljcev, upokojenih občanov, je do začetka septembra opravilo več kot dva tisoč voženj starejših občanov, v treh letih delovanja pa so prevozili 53.000 kilometrov po celi Sloveniji. Vozili so vse do Celja, Rogaške Slatine, Izole, Ljubljane, Šmarjeških in Dolenjskih Toplic, Maribora, Ptuja ter še mnogih drugih mest. Starejši občani največkrat potrebujejo prevoz do osebnega zdravnika, bolnišnice, v lekarno, po nakupih živil ter drugih različnih opravkih, v sistemu pa je trenutno aktivnih 140 starejših občanov. Koordinatorica projekta Sergeja Javornik dodaja: »Z izvajanjem projekta smo zadovoljni, saj so odzivi uporabnikov zelo dobri, avto pa je zaseden vsak delovni dan, včasih tudi ob koncih tedna. S projektom nadaljujemo in vabimo starejše občane, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov in imajo nižje mesečne dohodke, pa tudi slabše povezave z javnim prevozom, da izkoristijo priložnost brezplačnega prostoferskega prevoza,«.

Projekt je sicer namenjen starejšim osebam ki zaradi različnih razlogov ne vozijo sami ter so doma v odročnih krajih, kjer je javni promet težje dostopen. Z brezplačnim prevozom omogočajo lažjo dostopnost do različnih ustanov ter starejšim olajšajo pot do njihovih opravkov. Prevoze izvajajo z električnim vozilom, ki je bilo pretekli teden v prometni nesreči sredi Šmarja hudo poškodovano. Mladi pijani voznik je namreč zletel s ceste ter trčil v parkirano Prostofer vozilo, poleg tega pa poškodoval še drugo parkirano vozilo ter uničil električno polnilno postajo. Več o nesreči lahko preberete tukaj. Kljub nesreči pa prevozi Prostofer že delujejo nemoteno.