Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nesrečo v Šmarju povzročil mladi pijani voznik. Škoda velika, nadomestni Prostofer že na voljo za prevoze


V noči s sobote na nedeljo se je v Šmarju pri Jelšah zgodila prometna nesreča, v kateri je mladi voznik pod vplivom alkohola zletel s ceste ter zletel na parkirišče nekdanje občinske stavbe ter poškodoval dve električni vozili, ki sta se tam polnili. Eno vozilo je pripadalo občanu, drugo pa je uporabljala občina za opravljanje brezplačnih prevozov Prostofer. O nesreči smo poročali tukaj.

Kot so sporočili s Policijske postaje Šmarje pri Jelšah, je do prometne nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega avtomobila. Voznik je zato izgubil nadzor nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v polnilno postajo za polnjenje električnih avtomobilov ter v dva osebna avtomobila, ki sta se tam v času pred nesrečo polnila. Pri tem je bila polnilna postaja popolnoma uničena, na osebnih vozilih pa je nastala materialna škoda.

V postopku je bilo ugotovljeno, da je povzročitelj mladi voznik, ki je vozil pod vplivom alkohola. Na kraju mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo poslano na sodišče v Celju, skupaj z obdolžilnim predlogom. Na kraju je bil vozniku izdal tudi plačilni nalog, o nezgodi pa so bili obveščeni tudi lastniki poškodovanih vozil in poškodovane električne polnilnice.

Pojasnila glede nesreče je dala tudi koordinatorica projekta Prostofer na Občini Šmarje pri Jelšah Sergeja Javornik. Kot nam je povedala, je bila ob nesreči poškodovana občinska infrastruktura (obcestne zelenice, robniki, asfaltna površina, električna omarica – odjemno mesto, električna polnilna postaja, ograja nad potokom). Ob tem je bilo hudo poškodovano tudi električno vozilo Prostofer, ki ga je imela občina v poslovnem najemu za potrebe izvajanja brezplačnih prevozov za starejše občane. “S Petrolom, s katerim imamo sklenjeno pogodbo do aprila 2023, se že pogovarjamo o najemu novega električnega vozila. Do izteka veljavne pogodbe nam je Petrol že v soboto dopoldne zagotovil nadomestno vozilo, ki ga bodo uporabljali naši prostovoljci za nemoteno izvajanje prevozov,” je povedala Javornikova.

Dodala je, da je bilo poškodovano še eno vozilo občana, ki se je polnilo na polnilnem mestu, nastalo škodo pa bodo v prihodnjih dneh ocenile pristojne službe. Podatka o tem, kakšna je škoda zato zaenkrat še ni. Infrastruktura občine kot tudi vozilo Prostofer so sicer zavarovani.

foto: Kozjansko.info