Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Šmarju se vzpostavlja nova footgolf destinacija


Šmarje dobiva poligon za novo športno atrakcijo. Okoli dvorca Jelšingrad, kjer so nekoč že domovala igrišča za golf, sta namreč Erlachstein club in Zavod TŠM Šmarje pri Jelšah začela vzpostavljati prvo šmarsko igrišče za footgolf.

Te dni so tako člani šmarskega footgolf kluba Erlachstein club, ki je bil ustanovljen šele pred nekaj meseci, na kompleksu čudovitega orientalskega dvorca Jelšingrad naredili pomemben korak v smeri novega footgolf igrišča z devetimi luknjami.

“Skupaj z ekipo Visit Šmarje pri Jelšah smo določili ključna področja za fairwaye in privlačne luknje na zelo razgibanem terenu, ki bodo v kratkem vkopane. Držali smo se tudi usmeritev Občine Šmarje pri Jelšah za načrtovanje terena,” so zapisali ob tem pomembnem koraku za njihov klub. Pri kreiranju igrišča se jim je pridružil tudi serijski državni prvak Gaj Rosič iz Posočja, ki je podal svoje mnenje za ureditev spektakularnega terena v objemu čudovitih kulturno-zgodovinskih atributov v zanimivi turistični destinaciji na področju Obsotelja in Kozjanskega.

V šmarskem footgolf klubu so ob tem za oktober že tudi napovedali promocijski dogodek, katerega namen bo footgolf predstaviti širši javnosti. “V naslednjem letu pa si želimo, da se zelenice (fairway in green) uredi na raven, da bomo lahko skupaj organizirali tudi uradni krog tekmovanja v Slovenski Footgolf Ligi,” so optimistični v šmarskem footgolf klubu. Temu dodajo, da je kompleks Jelšingrada izjemen, s časom pa bo postal tudi zelo priljubljeno zbirališče športnih navdušencev. Tudi Footgolf zveza Slovenije zagotavlja, da bo skupaj z ekipo Zavoda za turizem šport in mladino Šmarje pri Jelšah (TŠM Šmarje) in podporo Občine Šmarje pri Jelšah naredila vse potrebno za vzpostavitev nove footgolf destinacije, ki bo imela tekmovalni ter zabavni namen za lokalno prebivalstvo in številne športne navdušence.

Jelšingrad pa ne bo samo športna destinacija, Dvorec Jelšingrad bi namreč po obnovi lahko gostil tudi protokolarne in druge vrhunske dogodke na najvišjem nivoju.