Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarje dobilo prvo footgolf ekipo, ki si želi igrati na nekdanjem golf igrišču pri Jelšingradu


Šmarje ima nov športni klub. Nedolgo nazaj je bil namreč ustanovljen Erlachstein footgolf kluba Šmarje, ki je pred dnevi uspešno debitiral tudi v državni footgolf ligi. Šmarski footgolfisti si sedaj želijo, da bi kakšno footgolf tekmo pripeljali tudi na zapuščena golf igrišča okoli Jelšingrada.

Footgolf je šport, ki je v Sloveniji čedalje bolj priljubljen. K nam ga je pripeljal nekdanji nogometni reprezentant Matej Mavrič Rožič. Igra je, kot že samo ime pove, podobna običajnemu golfu, le da igralci žogo v luknje udarjajo z nogo. Footgolf igra tudi veliko nekdanjih nogometašev, kar še pripomore k popularnosti športa, ki ima v Sloveniji že tudi svojo zvezo in ligo. V slednji letos prvič nastopa tudi Erlachstein footgolf klub Šmarje. Ekipo so na prvih dveh prvenstvenih krogih v Ljubljani sestavljali Leon Šraml, Ruben Cerovšek, Jure Drofenik, Rok Gobec, Vid Habjan in Žiga Šraml.

Bo Jelšingrad gostil tekme footgolfa

Pionirji šmarskega footgolfa s svojo resnostjo dokazuje, da misli z razvojem tega športa v Šmarju pri Jelšah zelo resno. Tudi na prvi tekmi so člani Erlachstein footgolf kluba Šmarje dokazali, da bodo resni tekmeci na državnem prvenstvu v footgolfu. Žiga Šraml, je tako že na prvi tekmi dosegel 16. mesto. »Po dveh sezonah v Footgolf klubu Ljubljana sem ponosen, da lahko zastopam barve domačega kraja. Ponosen sem na ekipo, saj so vsi tekmovali prvič in že osvojili točke DP. Upam, da kmalu uredimo igrišče v Šmarju pri Jelšah, saj je povpraševanje po včlanitvi res veliko,« je po tekmi povedal Žiga Šraml.

Ruben Cerovšek, ki je na Javnem zavodu za turizem, šport in mladino zaposlen kot referent za šport ter je prav tako tekmoval v Ljubljani, pa je dodal, da footgolf v Šmarje prinaša svežino in drugačnost, ki bi pripomogla tudi k vsebini dvorca Jelšingrad, okoli katerega se razteza več kot 20 hektarjev zemljišč, na katerih se je ‘običajen’ golf nekoč že igral. Cerovšek zato verjame, da bo footgolf kmalu postal tudi del vsebine dvorca Jelšingrad.

SFL 2022 del kvalifikacij za SP v Orlandu 2023

Vrhunski rezultati v Slovenski footgolf ligi 2022 bodo sicer tudi osnova za kvalifikacije – v kombinaciji z mednarodnimi turnirji v tujini – za svetovno prvenstvo v footgolfu, ki bo prihodnje leto v Orlandu na Floridi – www.orlando2023.com. Naslednja kroga SFL 2022 bosta 6. in 7. avgusta na Ptuju, kjer bo spet zelo napeto, saj imamo v Sloveniji vedno več motiviranih tekmovalk in tekmovalcev, ki se želijo kvalificirati na SP.