V Slivnici pri Celju novo šolsko leto začeli v prenovljeni šoli

1. 9. 2022 9:33

Novo šolsko leto se je na Osnovni šoli Slivnica pri Celju začelo posebej veselo. 228 učencev matične šole se namreč vrača v obnovljeno šolo.

Na stavbi OŠ Slivnica pri Celju, ki je bila zgrajena pred več kot 50 leti, je bila leta 2018 izvedena že obsežna energetska sanacija.

Po energetski sanaciji več kot pol stoletja stare osnovne šole v Slivnici pri Celju je letos šola doživela še popolno prenovo vzhodnega dela šole, kjer se je prej nahajala velika neizkoriščena vhodna avla. Obnova je šoli prinesla dodatno medetažo za zadostitev prostorskih potreb šole. Pridobili so novo knjižnico, dve učilnici, dva kabineta in razširjeno zbornico. Dodatno je bila razširjena tudi učilnica gospodinjskega pouka. V okviru investicijsko – vzdrževalnih del so bili sanirani tlaki v nekaterih učilnicah, uredile pa so se tudi dvojne sanitarije in garderobe pred telovadnico, ki se sedaj ponašajo tudi s prhami.

OŠ Slivnica pri Celju je tako v novo šolsko leto vstopila sanirana v celoti. Obnova je bila končana le nekaj dni pred začetkom novega šolskega leta.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X