V novo študijsko leto z Ljudsko univerzo Šentjur

30. 9. 2022 10:32

Ljudje se moramo učiti za, in skozi vse življenje, da smo lahko bolj odporni na izzive, ki jih prinaša življenje. Ljudska univerza Šentjur že več kot 60 let skrbi za raznolik nabor izobraževalnih vsebin.

Tako na LU Šentjkur že od meseca septembra zbirajo prijave za Osnovno šolo za odrasle in druge javno-veljavne programe kot so učenje slovenskega jezika kot tujega jezika, tujih jezikov ter računalniško opismenjevanje odraslih. Na voljo pa so tudi številni neformalni programi, prirejeni potrebam udeležencem in našega okolja.

Na razstavnem prostoru ˝Kocka˝ pred Centrom kulture Gustav so se s Slomškovo knjižno polico, ki so jo ilustrirale članice Univerze za tretje življenjsko obdobje v likovnem krožku, spomnili 160. obletnice smrti blaženega škofa Slomška. V krajši slovesnosti so povabili lika Blaže in Nežica iz OŠ Blaža Kocena Ponikva, da sta predstavila delo Slomška, članici Lušnih citer Irena Štrajhar in Silva Polajžar pa sta Slomškove pesmi zaigrale še na citre. V okviru Dnevov evropske kulturne dediščine so likovnice pripravile tudi zanimivo razstavo ob 150. obletnici Jožeta Plečnika, ki bo krasila Ulico skladateljev Zgornji trg.

6. oktobra, ob 17. uri, bo v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur potekalo predavanje dr. Zvezdana Pirtovška z naslovom Iskanje lepega med možganskimi vijugami – zakaj človek potrebuje lepoto? Priznan nevrolog, ki izhaja iz Celja, bo za uvodno predavanje Univerze za tretje življenjsko obdobje Šentjur pripravil zanimivo predavanje o vplivu glasbe in umetnosti nasploh na naše možgane, kamor vabijo tudi vse ostale zainteresirane.

7. novembra bo potekalo že 14. profesionalno usposabljanje za delavce v vzgoji in izobraževanju ˝Iz dobre šole prirastejo boljši časi˝, kjer si preko aplikacije KATIS učitelji po 8-urnem usposabljanju pridobijo tudi točke za napredovanje v nazive.

Na Ljudski univerzi Šentjur  si lahko preko spletnega vprašalnika brezplačno izmerite svoje bralne, matematične in druge spretnosti, med krompirjevimi počitnicami pa zopet pripravljajo medgeneracijske ustvarjalnice.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X