Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Stekel že drugi teniški turnir dvojic 100+, lanska prvaka letos obranila naslov


Tenis klub Kozje je lani ob jubilejnem 30. Odprtem prvenstvu Kozjega v tenisu, pripravil še kopico drugih aktivnosti med katerimi je bil tudi prvi turnir dvojic 100+. Ker je bil turnir lani uspešen, so ga letos ponovili in tako je z drugo ponovitvijo že postal tradicionalen.

Turnir je bil predviden prejšnji vikend, vendar so ga zaradi dežja prestavili na soboto 24. septembra. Tudi tokrat so se turnirja lahko udeležile dvojice, v katerih sta člana skupaj štela najmanj 100 let. Udeležba je bila malo slabša od pričakovanj, za kar so verjetno krive številne trgatve. Vseeno se je turnirja udeležilo sedem dvojic, ki so bile v prvem delu tekmovanja razdeljene v dve skupini v katerih so se pomerile vsaka z vsako, nato pa sta se najboljši dvojici iz vsake skupine uvrstile v polfinale.

Zmagovalni dvojici polfinala sta se pomerili za prvo mesto, poraženi pa za tretje. V finale sta se uvrstila lanska zmagovalca Damir Škerl iz Sevnice in Roman Luzar iz Krmelja, drugo dvojico pa sta sestavljala Iztok Artič iz Rogaške Slatine in Jože Zalokar iz Senovega. Seveda so Damir, Jože in Iztok tudi člani Teniškega kluba Kozje saj že vrsto let nastopajo za različne ekipe kozjanskega kluba v različnih ligaških tekmovanjih. Po zanimivi in izenačeni tekmi sta Damir in Roman uspela zmagati in tako obraniti lanski naslov prvaka. Tretje mesto je osvojila dvojica iz Šmarja pri Jelšah, ki sta jo sestavljala najstarejši udeleženec turnirja Zdenko Ostrouška in njegova vnukinja Anja Ostrouška. Dedek in vnukinja sta bila v tekmi za tretje mesto prepričljivo boljša od domače dvojice v sestavi Darko Kukovičič in Roman Gradišek.

R. G.