Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarčan Tadej Mavsar ponovno blestel na karate turnirju v Budimpešti


Pretekli vikend je bil za šmarskega karateista Tadeja Mavsarja izjemno naporen, saj je prvič sodeloval na dveh tekmah v dveh dneh. V okviru ekipe Karate kluba Seki iz Slovenskih Konjice je v soboto, 17. septembra, tekmoval na mednarodnem turnirju Kranj open 2022. Na tekmovanju je sodelovalo 261 tekmovalcev iz 45 klubov in treh držav.

Naslednji  dan se je odpravil na najmočnejši karate turnir v tem delu Evrope ’25th Budapest open 2022′ v Budimpešti na Madžarskem. Na tekmovanju je nastopilo 1611 tekmovalcev iz 301 klubov in 36 držav. Tekmovanje je potekalo v ogromni ledeni dvorani Vasas Jégcentrum. Tekmovalo se je na ledu, na katerem so bili položene blazine.

V Kranju je Tadej prepričljivo zmagal v kategorijah kata malčki, v starejši kategoriji kata dečki in še z ekipo dečkov. To tekmovanje je bilo zanj predvsem trening, saj se je že naslednji dan odpravil v Budimpešto. Tam je presegel vsa pričakovanja in se v vseh treh kategorijah, v katerih je nastopal, okitil z medaljo. V svoji starostni kategoriji kata male U10 je prepričljivo premagal vseh 16 tekmovalcev in osvojil zlato. Poskusil je srečo tudi med starejših 27 tekmovalcev v kategoriji kata male U12 in z veliko željo, zbranostjo in močjo prišel v velik finale. Tam je moral priznati premoč 2 leti starejšemu Slovaku, a kljub temu požel veliko navdušenja od vseh prisotnih. Tadej je edini tekmovalec kluba, ki tekmuje tudi v borbah. Čeprav že precej utrujen od nastopov v katah, je s tremi zmagami tudi v kategoriji kumite male U10 -27 KG prišel v finale in tam priznal premoč slovaškemu specialistu za borbe.

Karate klub Seki je osvojil 3 zlate in 3 srebrne medalje, kar je bilo največ med vsemi slovenskimi karate klubi. S tem rezultatom je na lestvici 301 sodelujočih klubov na turnirju osvojil neverjetno 4. mesto. Na tekmovanjih je izjemno uspešna tudi Tadejeva sestra Tajda, vendar pa letos žal zaradi bolezni ni mogla tekmovati. Tadej in Tajda sta v letu 2021 prvič tekmovala na tem prestižnem tekmovanju in oba presenetljivo zmagala v svojih kategorijah, o tem si lahko pogledate tudi video:

 

Tadej je tudi v Kranju prejel mnogo odličij