Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje: od 19. 9. do 25. 9. 2022 (v preteklem tednu več prometnih nesreč, vlomil v kontejner …)


NEZGODA Z KMETIJSKIM TRAKTORJEM IN SMRTNIM IZIDOM

19.9.2022 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o nezgodi z kmetijskim traktorjem na območju občine Kozje. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik kmetijskega traktorja pri praznjenju traktorske prikolice zdrsnila po brežini. Pri tem se je kmetijski traktor večkrat prevrnil, pri prevračanju pa je voznik padel iz kabine traktorja in obležal mrtev. Na kraju je bila tudi ogledna skupina PU Celje. Na kraju je smrt potrdila dežurna zdravnica iz ZD Šmarje pri Jelšah. Ugotovljeno je bilo, da se je dogodek zgodil verjetno že prejšnjega večera. V zvezi omenjenega bo z poročilom obveščeno Okrožno državno tožilstvo v Celju. O nesreči smo že poročali tukaj.

PROMETNE NESREČE

19.9.2022 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o prometni nesreči v kraju Grobelce. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je v prometni nesreči udeležena voznica osebnega avtomobila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zaradi česar je trčila v kamnito škarpo. Vozilo je po trčenju prevrnilo in ostalo na boku vozila. V nezgodi se je voznica lažje telesno poškodovala. Na kraju je bil povzročiteljici izdan plačilni nalog.

Istega dne soo bili obveščeni, da se je v kraju Ješovec pri Šmarju zgodila prometna nesreča. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do nesreče zaradi izsiljevanja prednosti voznika osebnega vozniku osebnega avtomobila, ki je pripeljal pravilno po cesti. Med vozili je prišlo do trčenja. Udeleženca v nezgodi nista bila telesno poškodovana. Na kraju je bil povzročitelju izdan plačilni nalog.

20.9.2022 so bili policisti obveščeni, da se je v kraju Vonarje na kolesarski stezi zgodila prometn nesreča med dvema kolesarjema. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta bila oba udeleženca telesno poškodovana in sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v bolnico Celje. Prometno nesrečo so obravnavali policisti PPP Celje, kateri bodo zoper povzročitelja nezgode ustrezno ukrepali.

21.9.2022 so bili policisti obveščeni, da se je v kraju Kristan vrh zgodila prometna nesreča z udeležbo voznika motornega kolesa, kateri se je lažje telesno poškodoval. Na kraj prometne nesreče so prišli policisti PPP Celje, kateri so opravili ogled kraja nezgode in bodo zoper povzročitelja ustrezno ukrepali.

24.9.2022 so bili obveščeni, da se je v Šmarju pri Jelšah zgodila prometna nesreča. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do prometne nesreče zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega avtomobila kateri je zapeljal iz ceste in nato trčil v polnilno postajo za polnjenje električnih avtomobilov in nato še v dva osebna avtomobila, ki sta se tam v času pred nesrečo polnila. Polnilna postajo je popolnoma uničena, na osebnih vozilih pa je nastala materialna škoda. V postopku je bilo ugotovljeno, da je povzročitelj mladi voznik, prav tako pa je vozil pod vplivom alkohola. Na kraju mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo poslano na OS Celje skupaj z obdolžilnim predlogom. Na kraju pa mu je bil izdal tudi plačilni nalog. O nezgodi so bili obveščeni tudi lastniki poškodovanih vozil in poškodovane električne polnilnice. Več o tem lahko preberete tukaj.

Istega dne so bili obveščeni o prometni nesreči, katera se je zgodila v dopoldanskem času na območju občine Kozje. Udeleženca sta se na kraju dogovorila o krivdi za prometno nesrečo. Udeleženec je kasneje zaradi poškodb iskal zdravniško pomoč v bolnici Celje. V zvezi nesreče so naknadno opravili ogled poškodovanega vozila in kraja nesreče. Zoper povzročitelja bo uveden hitri postopek pred prekrškovnim organom PP Šmarje pri Jelšah.

VLOM V KONTEJNER

20.9.2022 so bili policisti PP Šmarje obveščeni, da je bilo v Kozjem vlomljeno v kontejner v zbirnem centru Kozje. Na kraju je bilo ugotovljeno, dje neznani storilec vstopil v ograjen prostor ter nato pristopil do kontejnerja in na silo odprl vhodna vrata. Iz notranjosti je odtujil nekaj kmetijskega orodja. Z dejanjem je oškodoval podjetje za okoli 300 evrov. V zvezi navedenega dejanja bodo poskušali ugotoviti storilca omenjenega dejanja. Zoper njega bo podana kazenska ovadba na ODT Celje .

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU

21.9.2022 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na območju občine Podčetrtek. Od naznaniteljice je bilo ugotovljeno, da je le ta bila v službi v gostinskem lokalu ko je v lokal prišel drug gost. Omenjeni gost se je razburil, ker ga natakarica ni takoj postregla ter pričel v lokalu razgrajati pri čemer je žalil natakarico. Zoper kršitelja bo uveden prekrškovni postopek zaradi kršitve javnega reda in mira.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

19.9.2022 so policisti PP Šmarje pri Jelšah pri kontroli cestnega prometa odredili preizkus alkoholiziranosti vozniku osebnega avtomobila, kateremu je preizkus z elektronskim alkotestom pokazal prekoračeno vrednost alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo na kraju odvzeto vozniško dovoljenje. Ker je bil voznik tuj državljan, je bil istega dne v takojšni postopek predan na OS Celje. Sodnica je zaradi kršitve voznika oglobila in mu izrekla tudi 18 kazenskih točk.

V preteklem tednu so policisti PP Šmarje pri Jelšah izsledili še enega voznika, kateri je v cestnem prometu vozil motorno vozilo pod vplivom alkohola. Na kraju mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

POVOŽENJE DIVJADI

V preteklem tednu so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah v štirih primerih obveščeni o povoženju divjadi na območju, ki ga pokriva PP Šmarje pri Jelšah.

M. R. / PP Šmarje