Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PGD Rogatec obeležuje 150 let delovanja. Prireditev ob obletnici v znamenju prevzema novega vozila in obiska ministra


V Rogatcu je tamkajšnje gasilsko društvo v soboto praznovalo 150 let delovanja. PGD Rogatec je obletnico obeležilo s prireditvijo, na slovesnost pa je med drugimi prišel tudi minister za obrambo Marjan Šarec.

Prireditev se je začela z uradnim delom, katerega so se med drugimi udeležili tudi minister za obrambo Marjan Šarec, župan občine Rogatec Martin Mikolič, vodstvo in predstavniki štiriindvajsetih društev Gasilske zveze Šmarje, delegat Gasilske zveze Slovenije, gasilci bratskih društev ter gasilci Zagorsko-Krapinske županije. V sklopu prireditve so slavnostno prevzeli tudi novo interventno vozilo, ki bo izboljšalo delo gasilcev na območju Rogatca in njegove okolice.

Minister Šarec je v svojem govoru gasilkam in gasilcem zaželel čim manj intervencij in naj jim nikoli ne zmanjka veselja pri poslanstvu, ki ga opravljajo. Prav tako je spomnil, da je današnji čas nepredvidljiv in terja napore, ki si jih pred leti nismo predstavljali. Ob tem je dodal: “Pred slovenskim gasilstvom je svetla, a hkrati tudi težka prihodnost. Težka zato, ker bodo naravne nesreče in požari čedalje pogostejši. A svetla, ker gasilstvo, duh tovarištva in prijateljstva nikoli ne bodo zamrli.

Program je povezovala Aleksandra Tudja, popestrili pa so ga pevci Mešanega pevskega zbora Anton Stefancioza in Tamburaši Rogatec. Po koncu uradnega dela se je pričela veselica, ki je trajala vse do poznih večernih ur, prisotne pa je zabaval ansambel Nemir.

Vabljeni k ogledu fotografij iz dogodka:

Foto: FB / Ministrstvo za obrambo RS/Slovenian Ministry of Defence, PGD Rogatec, Zlatka Polajžer 

D. K.