Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Občina Bistrica ob Sotli bo dobila nova avtobusna postajališča (foto)


Občinski svetniki Občine Bistrica ob Sotli bodo prihodnji teden na seji odločali tudi o tem, kako bodo v prihodnosti videti avtobusna postajališča po občini.

Občinska uprava Občine Bistrica ob Sotli je že pred časom pripravila projektno nalogo, ki predvideva postavitev novih avtobusnih postajališč na območju celotne občine Bistrica ob Sotli. V nalogi je bila med drugim izražena namera, da bi bila postajališča, ki stojijo ob kolesarski stezi, urejena tako, da so hkrati postajališče za kolesarje in pešce. Iz projektne naloge izhaja tudi, da bodo postajališča nudila turistične informacije, imele bodo klop, solarno osvetlitev in stojalo za kolo. Projektna naloga še navaja, da je lahko objekt opremljen tudi z vitrino oz. mestom za plakatiranje ter površino za stalne turistične vsebine. Seveda pa mora v prvi vrsti dobro ščititi pred vremenskimi vplivi.

Na podlagi projekta so izvajalcu projektantske ideje naročili izdelavo dveh variant postajališč, od katerih naj bo eno z ozelenelo streho. Podjetje Pragma Arhitektura je občinskim svetnikom tako sedaj v pogled poslala idejne zasnove avtobusnih postajališč in jih naprosilo, da podajo menja in predloge glede na predstavljene idejne rešitve. V spodnji galeriji si oglejte, kakšna postajališča utegne v kratkem dobiti Bistrica ob Sotli.

foto: projektantska ideja Pragma Arhitektura