Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na 31. Odprtem prvenstvu Kozjega v tenisu dvanajstkratni prvak Blaž Hartl ponovno premagal vso konkurenco


Tenis klub Kozje je v soboto 3. septembra organiziral že 31. Odprto prvenstvo Kozjega v tenisu. Turnir, ki so ga prvič organizirali v letu 1992, je tako zakorakal že v četrto desetletje. Letošnjega prvenstva se je udeležilo 18 tekmovalcev. Udeležba je bila nekoliko skromnejša kot v minulih letih, saj je na isto soboto potekalo še nekaj teniških turnirjev v okolici.

Poleg domačih tekmovalcev so se tudi letos turnirja udeležili igralci iz Teniškega kluba Brestanica in iz Sevnice. Je pa imel letošnji turnir tudi eno novost. Ker je Tenis klub Kozje v letošnjem letu pridobil še novo – tretje teniško igrišče na tartanu so lahko prvič izpeljali tolažilni turnir. Tako so se vsi, ki so na peščenih igriščih izpadli v predkolu ali prvem kolu, preselili še na igrišče na tartanu in tam odigrali vsaj še eno tekmo.

Domači klub je imel v četrtfinalu kar štiri igralce, vsakega v svojem paru. V polfinale pa se je uvrstil le eden, dvanajstkratni prvak Blaž Hartl, ki je v četrfinalu premagal bivšega atleta Primoža Kozmusa iz Brestanice. V preostalih dveh dvobojih med članoma TK Kozje in TK Brestanica sta bila uspešnejša gosta, Damjan Fila, ki je premagal Gregorja Volauška in Tomaž Omerzel, ki je bil boljši od Mateja Soka. Četrti domačin Bojan Dobravc je moral preznati premoč Damirju Škerlu iz Sevnice. V polfinalu je bil Hartl prepričljivo boljši od File, medtem ko se je v drugem polfinalu odvila zelo izenačena tekma, v kateri je bil Škerl šele po podaljšani igri boljši od Omerzela. Očitno jima je izenalčena tekma pobrala preveč moči, saj sta potem v finalu in tekmi za tretje mesto izgubila proti svojima nasprotnikoma.

Do trinajste zmage na turnirju je tako prišel domačin Blaž Hartl, Damir Škerl se je po dveh tretjih in enem četrtem mestu prvič zavihtel na drugo mesto, sploh prvič je med prve štiri prišel Damjan Fila, Tomaž Omerzel pa je enemu drugemu mestu dodal še drugo četrto mesto. V tolažilnem turnirju je zmago dosegel Goran Škerl iz Brestanice, drugi je bil član domačega kluba Zvonko Ivačič iz Imenega in tretji Marko Kenig iz Brestanice.

Najboljši štirje tekmovalci turnirja

R. G.