Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Močnejše deževje na Kozjanskem povzročalo preglavice, med nabiranjem gob padla po pobočju


Danes je Kozjansko in Obsotelje ponovno zajelo deževje. Popoldne so meteorne vode ter naraščanje potokov povzročale težave, v občinah Šmarje pri Jelšah, Šentjur ter Kozje pa so bili za pomoč aktivirana tudi tamkajšnja gasilska društva.

Okrog 12.20 so na območju občine Šmarje pri Jelšah zaradi močnih padavin pričeli naraščati vodotoki, težave pa je pričela povzročati tudi meteorna voda. V Šentvidu pri Grobelnem je meteorna voda ogrožala stanovanjsko hišo, posredovali so gasilci PGD Šentvid pri Grobelnem. V Zibiki je Zibiški potok prestopil bregove in ogrožal stanovanjsko hišo, posredovali so gasilci PGD Zibika. Okrog 14.20 je močno deževje oprav tako zajelo območje občine Kozje. Voda je ogrožala dva objekta, posredovali so gasilci PGD Podsreda. Ob 15.30 je močno deževje zajelo še  območje Loke pri Žusmu v občini Šentjur. Voda je ogrožala stanovanjski objekt, posredovali so gasilci PGD Loka pri Žusmu.

Včeraj ob 16.25 je v Zagaju pri Ponikvi, občina Šentjur, občanka med nabiranjem gob padla po pobočju in se pri tem poškodovala. Gasilci PGD Ponikva so nudili pomoč reševalcem NMP Celje pri oskrbi in prenosu poškodovanke do reševalnega vozila, s katerim so jo prepeljali v nadaljno oskrbo v celjsko bolnišnico.