Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Članice Univerze za tretje življenjsko obdobje razstavljajo Slomškovo knjižno polico na razstavnem prostoru Kocka


Ob letošnji 160. obletnici smrti blaženega škofa Slomška so ilustratorke likovnega študijskega krožka, ki poteka v sklopu UTŽO Šentjur, Silva Polajžer, Nada Slana, Marjeta Straže, Zlatka Šolinc, Albina Verhovšek, Jožica Zapušek in Marjana Zupanc naslikale skupno polico Slomškovih knjižnih del, ki so razstavljene na razstavnem prostoru ˝Kocka˝ pred Centrom kulture Gustav.

Dogodek ob razstavišču bo Ljudska univerza Šentjur obeležila tudi ob zaključku razstave, ki bo 24. septembra, ob 18.30, kjer se jim bosta pridružila tudi Blaže in Nežica, zapeli in zaigrali pa bodo tudi Slomškove pesmi.

Idejo o Slomškovi knjižni polici je zasnovala njihova mentorica Kvirina Zupanc, srečali pa jo boste še na knjižni kazalki in mapah, ki jih bodo dobili udeleženci Slomškovega simpozija, ki bo potekal za delavce v vzgoji in izobraževanju iz cele Slovenije 18. novembra na Slomu.

Članice likovnega krožka, ki so se slikanja lotile v starejših letih z željo, da bi preizkušale in razvijale svoje sposobnosti ter uživale v učenju različnih slikarskih tehnik, zaradi katere v svoji delovni dobi niso imele časa, pa pripravljajo ob Dnevih evropske kulturne dediščine tudi razstavo na prostem v Zgornjem trgu Šentjur, ob 150. obletnici Plečnikovega rojstva. Razstavo bo 6. oktobra, ob 17. uri, v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur pospremilo tudi zelo zanimivo predavanje priznanega nevrologa dr. Zvezdana Pirtovška z naslovom Iskanje lepega med možganskimi vijugami – zakaj človek potrebuje lepoto?