Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mark Šepic na evropskem prvenstvu v boksu, ki je potekalo v Turčiji, dosegel odlično peto mesto


V mestu Erzurum na vzhodu Turčije je pretekli teden potekalo Evropsko prvenstvo v boksu, katerega se je udeležil Mark Šepic iz Boks kluba Legionar. Prvenstvo je bilo za schoolboyse (2008 in 2009), Mark pa je na prvenstvu nastopil kot edini Slovenec.

Z zmago proti Srbu Tariku Rasljaninu, od katerega so v srbski ekipi pričakovali največ, si je mlad boksar zagotovil nastop v polfinalu, kjer ga je pričakal Yoan Hristov iz Bolgarije. Začel je nekoliko zadržano in izgubil prvo rundo, po premoru pa je dvignil tempo in do konca borbe odlično odboksal. Od treh rund je bil slabši le v prvi, drugo je deljeno izgubil s 3:2, zadnjo pa je odboksal boljše po mnenju vseh sodnikov. S tem je žal izgubil četrtfinalni boj. Tekmoval je v kategoriji do 46 kg.

Tako je Slovenski boksar na evropskem prvenstvu dosegel odlično peto mesto, dodamo še lahko, da je edina medalja za Slovenijo v moški konkurenci na tem tekmovanju iz leta 1995. V njegovi kategoriji je bilo 16 boksarjev, letos pa Marka in ostali člane boks kluba čakajo turnirju še na Hrvaškem, Srbiji, Madžarski ter Cipru, na domačih tleh pa se bo septembra odvil Pokal Rogaške Slatine.

Konec junija se je starejši član kluba Gal Šepic udeležil mednarodnega boks turnirja v Atenah, kjer je premagal vso konkurenco ter dosegel izjemno prvo mesto, več o tem si preberite tukaj.