Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Gal Šepic na mednarodnem boksarskem turnirju v Atenah dosegel izjemno prvo mesto


Zgodovinski uspeh za slovenski boks je bil konec preteklega tedna dosežen v Atenah na mednarodnem boksarskem turnirju Acropolis Cup, na katerem je sodelovalo 14 držav. Zmago na turnirju v Grčiji je dosegel član rogaškega Boks kluba Legionar, Gal Šepic.

Gal je imel v svoji kategoriji nasprotnike iz sedmih držav. V polfinalu je premagal Ciprčana Pafios Rafaila, udeleženca lanskoletnega svetovnega prvenstva v Beogradu, in to s prekinitvijo v drugi rundi. Boksar iz Cipra ni našel rešitev, saj je bil močno zadet že v enem izmed prvih Galovih napadov, tako je prvo rundo komaj preživel na nogah. V drugi je zaradi nenehnega sklanjanja in izmikanja borbi prejel 2 opomina. Ko se je Gal po koncu runde odpravljal v svoj kot, ga je nasprotnik udaril še po zatilju, zaradi česar so ga diskvalificirali. S tem si je Gal prislužil finale, kjer ga je čakal močan Grk, ki je v polfinalu že premagal favoriziranega Ukrajinca.

Po pregledu Grkove borbe se je ekipa odločila, kako se bo Gal lotil Grka. Že v prvih napadih se mu je to obrestovalo, saj je dobro zadeval Grka, kar ga je malo umirilo in ni več tako agresivno napadal. Gal je prepričljivo dobil prvi rundi, zadnja pa je bila izenačena in so jo deljeno dosodili Grku. Zmaga je kljub domačemu terenu pripadla Galu, ki se je zasluženo veselil zmage. Celoten turnir se je odvijal na prvem olimpijskem stadionu v Atenah, ki ima 2500 letno zgodovino ter je del muzeja. Boksarski pokal Acropolis se je vrnil po 25-ih letih, medtem ko športnih dogodkov na tem stadionu niso dovoljevali zadnjih 15 let. V reprezentanci ki jo je vodil trener Aleš Šurbek, je bilo skupaj 5 boksarjev, vendar si ostali niso uspeli priboriti medalj.

Na tekmovanju v Belorusiji svoje spretnosti pokazal Aljaž Fajs

Z dobrim nastopom se je iz Belorusije vrnil tudi Aljaž Fajs iz Rogaške Slatine, na tekmovanju je bil s kadetsko reprezentanco. V četrtfinalu se je srečal z Rusom in po točkah izgubil. Ker Rusi še vedno veljajo za boksarsko velesilo sta bila trener in selektor v Minsku z Aljažem zadovoljna, saj se je hrabro boril cel dvoboj in dvoboj dokončal. Oddelal je tudi sparing dvoboje z Beloruskimi boksarji in reprezentanti drugih držav. Celotni dogodek je bila dobra izkušnja za nadaljevanje njegove kariere.

Videa polfinalne ter finalne Galove borbe:

Polfinale:

Finale:

Fotografije iz dogodka:

Galov uspeh je opazila tudi Evropska boksarska organizacija