Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

18. šmarski kolesarski maraton privabil veliko število kolesarjev in kolesarskih družin


Prijetno ohlajena nedelja je pospremila izvedbo tradicionalnega, že 18. šmarskega kolesarskega maratona, ki je letos ponudil tudi novost. In sicer krajšo in manj zahtevno traso namenjeno družinam. Vse trase so potekale med Šmarjem in Podčetrtkom.

Šmarskega kolesarskega maratona se je udeležila množica kolesarjev in družin, tako iz Slovenije kot iz sosednje Hrvaške. Zmagovalci so, kljub netekmovalnemu značaju dogodka, prejeli simbolične nagrade.

Nedelja je bila v Šmarju pri Jelšah v znamenju kolesarjenja. Zgodil se je namreč tradicionalni, že 18. šmarski kolesarski maraton, ki ga v sodelovanju s Športnim društvom Šmarje pri Jelšah organizira Zavod TŠM Šmarje pri Jelšah. Šmarski kolesarski maraton je letos ponudil tudi novost, saj so se maratona, poleg resnejših udeležencev na klasični 66 kilometrski razdalji, lahko udeležile tudi družine. Za slednje je namreč organizator letos pripravil novost v obliki manj zahtevne in krajše trase. Lepa in od sobotnega dežja prijetno ohlajena nedelja, je privabila veliko številko udeležencev. Tako tistih, ki so se podali na najdaljšo, 66 kilometrsko traso, kot družin na trasi družinskega kolesarjenja.

Kolesarjenje je bilo sicer netekmovalnega značaja, kljub temu pa so najboljši trije na 66 kilometrov ter najstarejši in najmlajši kolesarji – najmlajšemu udeležencu je na dan prireditve manjkal ravno en dan do dopolnjenega 2 leta – prejeli simbolične nagrade. Te je podelil dolgoletni vodja in idejni oče Šmarskega kolesarskega maratona Jaka Rihtarič.

Na 66 kilometrski trasi šmarskega kolesarskega maratona je slavil Andrej Guček, drugo mesto je osvojil Urban Ferenčak, tretji pa je bil Blaž Lupše. Na družinskem kolesarjenju je prvo mesto osvojil Vid Strašek.

Pokal za najštevilčnejšo ekipo je dobila domača ekipa ŠCT Šmarje Cycling team, zelo številčna pa je bila tudi sosednja ekipa Šentjur Power. Šmarskega kolesarskega maratona so se poleg slovenskih, udeležili tudi kolesarji iz sosednje Hrvaške.

foto: Tomaž Žnider